JP Morgan Açıkladı: Fed Faizleri Ne Zaman Düşürecek?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

JP Morgan Açıkladı: Fed Faizleri Ne Zaman Düşürecek?

JP Morgan bir son dakika açıklamasında bulundu ve Fed'in faizleri ne zaman düşüreceğine yer verildi.

Ekonomi 16 Kasım 2022 19:53 0
JP Morgan Açıkladı: Fed Faizleri Ne Zaman Düşürecek?

JP Morgan'dan Fed tahmini geldi. İşte faizlerin düşeceği tarih.

Dünyanın önde gelen finans kuruluşlarından olan JP Morgan tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada ekonopmistler 1 milyondan fazla Amerikalının işine mal olabilecek faiz artırımları nedeniyle Amerika'nın gelecek sene ılımlı bir resesyona gireceğini söyledi ve Fed'in 2024 yılında borçlanma maliyetlerini düşürmeye yöneleceğini bildirdi.

ünlü finans kuruluşunun Ekonomistleri Michael Feroli ve Daniel Silver'iğn öncülüğünde yayımlanan rapora baktığımızda Fed'in muhtemelek faizi Aralık ayında 50 baz puan ve 2023 yılının ilk iki toplantısında ise her birinde 25 baz puanlık artırım yapacağını ve faizlerin yüzde 4.75 ile 5 aralığına kadar getirileceğini söyledi.

FED NE ZAMAN FAİZLERİ DÜŞÜRMEYE BAŞLAYACAK?

Analistler yaptıkları açıklamada enflasyonun Merkez Bankası'nın faizleri 2024 yılının ikinci çeyreğinden başlayarak her çeyrekte 50 baz puan düşürmeye başlaması ile birlite yüzde 3.5 seviyesine ulaşmasına izin vereceği bildirildi. 

Ekonomistler yaptıkları açıklamada, "Öte yandan, toplam talebin yavaşlamasını ve nihayetinde işgücü piyasasında kendini besleyen bir zayıflığa yol açacağını ve 2024'ün ortasına kadar bir milyondan fazla işin kaybedileceğini tahmin ediyoruz. İşgücü piyasasındaki bu zayıflık, Fed'i, politikayı daha tarafsız bir duruşa doğru gevşetmeye başlayabilecek kadar dezenflasyonist itici güç ürettiğine ikna edecek" dedi.

Ekonomistler, kongrede teknik bir temerrüt riski oluşturan federal borç limiti konusunda bir tartışma çıkması durumunda derin bir yavaşlamanın , Fed'in borçlanma maliyetlerini daha agresif bir şekilde düşürmesine nbeden olabileceği bildirildi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç