Jirki aşiretinin düğününde toplanan para ve altın miktarı açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Jirki aşiretinin düğününde toplanan para ve altın miktarı açıklandı

Son dakika haberi: Hakkari'de düzenlenen aşiret düğününde toplanan para açıklandı. İşte gelen haber ve toplanan para.

Finans Magazin 8 Mayıs 2023 10:46 0
Jirki aşiretinin düğününde toplanan para ve altın miktarı açıklandı

Büyük aşiret düğününde toplanan para dudak uçuklattı.

Hemen hemen her ay doğudan bir aşiret düğünü haberi gelmeye devam ediyor. Gelen son haber ise Hakkari'den oldu. Hakkari'de son dönemlerin en yoğun katılımlı düğünü meydana geldi. Jirki aşireti lideri Necman Adıyaman'ın oğlu Hazım Aduyaman ile İranlı Mahana Abdollahı çifti için iki gün iki gece büyük bir düğün yapıldı. Görkemli düğüne yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Düzenlenen takı töreninde ise büyük bir kuyruk oldu ve toplamda 5 milyon 300 bin liralık nakit para takıldı. Öte yandan geline 15 kiloluk altın da takıldığı öğrenildi.

Damadın babası Jirki aşiretinden Necman Adıyaman'dı. Sağdıç Abdulkadir Seyitoğlu. Bu isimler düğün sonrası yaptığı açıklamada düğpüne katılan tüm arkadaş ve akraba ile sevenlerine teşekkür ederek, “Gerek yurt içinden gerekse yurt dışından gelen değerli konuklarımız bizi ziyadesiyle mutlu etti. Düğünümüze iştirak eden herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Hakkari Van Kara Yolu üzerinde bulunan Kırıkdağ adlı köyde düzenlenen törene Hakkari Valisi, Hakkari Belediye Başkan vekili, Hakkari İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Coşkun Sel, Hakkari İl Emniyet Müdürü MEte Salavat Pınat, Şırnak Beytüşşebap'ta bulunan Jirki aşireti lideri Tahir Adıyaman, Ertoşi aşireti lideri İskender Ertuş, bölgedeki diğer aşiret liderleri, kanaat önderleri ve yurt içi ile yurt dışından çok sayıda kişi katıldı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç