Jeff Bezos yeniden dünyanın en zengini oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Jeff Bezos yeniden dünyanın en zengini oldu

Dünyanın en zengin insanları sıralamasında önemli bir değişiklik yaşandı. Jeff Bezos yeniden dünyanın en zengini oldu.

Finans Magazin 6 Mart 2024 0
Jeff Bezos yeniden dünyanın en zengini oldu

Jeff Bezos, dünyanın en zengin insanı oldu.

Bloomberg tarafından paylaşılan dünyanın en zengin insanları sıralamasında önemli bir değişiklik yaşandı. Son olarak Tesla, SpaceX ve X (Twitter) gibi büyük şirketlerde hissedar olan Elon Musk, uzun bir süredir elinde tuttuğu liderliği, e-ticaret devi Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'a kaptırdı.

200 milyar dolardan fazla serveti olan e-ticaret devi Amazon'un kurucusu Jeff Bezos adını zirveye yazdırdı.

JEFF BEZOS KİMDİR?

1964'te ABD'nin New Mexico eyaletinde doğan Jeff Bezos, üniversitede elektrik mühendisliği ve bilgisayar bilimi okudu. Mezun olduktan sonra finans alanında çalışmaya başlayan Bezos, 1990'lı yıllarda internetin hızla büyüdüğünü fark etti ve bir iş kurmaya karar verdi. Akabinde 1994 senesinde çevrim içi kitap mağazası fikriyle Amazon.com'u kurdu.

Başlangıçta sadece kitap satışı yapılan Amazon'da daha sonrasında elektronik ürünler, oyuncak, yiyecek ve giysi gibi pek çok türde ürün de yer aldı. Böylelikle daha fazla kazanç sağlayan şirket, bulut bilişim tarafına da ciddi yatırımlar gerçekleştirdi.

Jeff Bezos, Amazon'dan kazandığı parayla Blue Origin adlı uzay araştırma şirketini de kurarak bir sektöre daha yatırım yaptı. Ünlü isim, 2021'de ise Amazon CEO'luğu görevinden ayrıldı. Şu anda Yönetim Kurulu Başkanı koltuğunda oturuyor. Aynı zamanda dünyanın en zengin insanı konumunda.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç