Jandarma'ya da Bekçi Alımı Yapılacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Jandarma'ya da Bekçi Alımı Yapılacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir açıklama yapmış ve 3 bin bekçi kadrosuna ek olarak 250 kadronun daha boşta olduğunu söyledi. Bu açıklama sonrası jandarma bünyesine de bekçi alınacağı açıklandı.

Kamu 3 Nisan 2022 12:13 3
Jandarma'ya da Bekçi Alımı Yapılacak

2022 yılında 3 bin 250 bekçi alımı için geri sayım devam ediyor. Peki ilan ne zaman yayımlanacak?


Geçtiğimiz haftalarda Resmi Gazete'de yayımlanan duyuruda Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine 3 bin bekçi kadro ihdasının yapıldığına yer verildi. Resmi Gazete'de yayımlanan karar şu şekildeydi:



Kadro ihdasının ardından geçtiğimiz gün bir televizyon programına konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, emniyet teşkilatında yapılacak değişiklikler hakkında bilgi verirken yeni bekçi alımı sayısında yapılan değişikliğe de değindi. Bakan Soylu, Resmi Gazete 'de yayımlanan karar ile 3 bin kadro ihdasının yapıldığını ve 250 kadronun daha boşta olduğunu söyledi.


BEKÇİ OLMAK İSTEYEN ON BİNLERCE GENÇ VAR


Bekçi olmak isteyen on binlerce genç ise , alım sayısının daha da arttırılmasını talep ediyor. Sizce alım sayısı arttırılmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.


HANGİ İLLERE ALIM YAPILACAĞI BELLİ DEĞİL


Bilindiği üzere bekçi alımları il bazlı yapılıyor. İkamet şartının da arandığı alımlarda adaylar sadece kendi ikamet ettiği ilde alım varsa başvuru yapabiliyor.


JANDARMA'YA DA BEKÇİ ALINACAK


Habertürk'te yer alan bilgiye göre yeni alımda Jandarma bünyesine de bekçi alımı yapılacağı aktarıldı. Jandarma bünyesine yapılacak alımda adayların köylerde ve ilçe merkezlerinde istihdam edilmesi bekleniyor.


BAŞVURU ŞARTLARI


Bekçi alımına başvuru yapacak adaylardan en az lise mezunu olmaları istenmektedir. Askerlik hizmetini yapmış adaylar arasından yapılacak alım için yaş şartı şu şekilde açıklandı: "18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuruların başladığı tarih itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak."


Adayların en az 167 cm boyunda olması ve vücut kitle endeksinin 18 ile 27 arasında olması gerekmektedir.


BEKÇİ ALIMI NE ZAMAN OLACAK?


2022 yılı içerisinde yapılması beklenen bekçi alımının henüz tarihi belli değil. Bakan Soylu'dan açıklama birkaç hafta önce geldi. Edinilen bilgilere göre önümüzdeki ay bu konuda net bir açıklamanın gelmesi ve Polis Akademisi 'nin Mayıs ayında alım hakkında bir duyuru yayımlaması bekleniyor. İlan geldiğinde bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLAYIN İNDİRİN


Bu haber finans7 özel haberidir. Aktif link verilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılır.


Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bekçi alımı pandemiden dolayı geçikmiştir yaş haddi belirlenirken bu gecikme süreside dikkate alınırsa milyon larca insanın mağduriyeti ninde önüne geçmiş olunur lütfen sesimizi duyurun.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
2021 yılında alım olmadı zaten 2022 yılını da yarıladık 20 bin 30 bin alım beklerken 3 bin kişi alınacak diye bı söylenti var garip gülünç degilmi sizcede ?
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sayı artırılsın 20 bine çıkabiliyosa çıksın gençlere yol açsınlar