Jandarma Uzman Erbaş Alımı Temin, Seçim Aşamaları Başlıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Jandarma Uzman Erbaş Alımı Temin, Seçim Aşamaları Başlıyor

Jandarma uzman erbaş alımı seçim aşamaları başlıyor. İşte seçim aşamaları ve spor mülakatı.

Sınav 9 Ekim 2022 22:10 0
Jandarma Uzman Erbaş Alımı Temin, Seçim Aşamaları Başlıyor

Jandarma uzman erbaş alımı mülakat aşamaları başlıyor.

Jandarma Genel Komutanlığı 2022 yılı uzman erbaş alımı başvurusu geçen ay alınmıştı. Başvuruların alınmasının ardından adaylar sonuçlar için beklemeye başlamıştı. Sonuçları bekleyen adayları ilgilendiren duuyyuru geçen gün yayınlandı ve uzman erbaş alımında başvuru sonuçlarının belli olduğu, seçim aşamalarına girecek adayların belli olduğuna yer verildi. 

Sonuçların açıklanmasının ardından 7 bin 500 uzman erbaş alımı için toplamda 75 bin aday seçim aşamasına çağrıldı. KPSS puanı ile ve yaş şartına göre kontenjana giren adaylar, geçen hafta paralarını hesaplara yatırdı. Parasını yatırmayanlar başvuru hakkını kaybederken seçim aşamaları ile ilgili önümüzdeki günlerde duyurunun geleceği ve mülakat tarihlerinin adaylara duyurulacağı öğrenildi.

Adayların seçim aşamaları şu şekilde:

1) Ön sağlık muayenesi,

2) Fiziki yeterlilik,

3) Uygulama sınavı,

4) Mülakat sınavı

Adaylar önce ön sağlık aşamasına alınacak. Ön sağlık aşamasını geçen adaylar aşağıdaki parkura alınacak.

Koşu , durarak atlama, barfiks ve mekik aşamalarında adaylar , yukarıdaki tabloda belirtilen sınırları geçmek zorunda olacak. Burada yeterli puanı alamayanlar diğer seçim aşamasına geçemeyecek.

Daha sonra meslekçi uzman erbaş alımı için başvuru yapan adaylar uygulama sınavına alınacak. Bu aşamayı geçen adaylar, daha sonra sözlü mülakat aşamasına girecek.

Sözlü mülakatı geçen adaylar sağlık raporu için hastaneye sevk edilecek. Sağlık raporunu da alanlar daha uzman erbaş olmaya hak kazanacak.

Finans7.com  |Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç