Jandarma subay astsubay alımı sonuçları açıklandı: Jamyo, JSGA 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Jandarma subay astsubay alımı sonuçları açıklandı: Jamyo, JSGA 2023

Jandarma lise mezunu subay astsubay alımı başvuru sonuçları açıklandı. JSGA ve JAMYO öğrenci alımı sonuçları yazımızda.

Astsubay Alımı 8 Ağu 2023 12:28 0
Jandarma subay astsubay alımı sonuçları açıklandı: Jamyo, JSGA 2023

Son dakika: Jandarma lise mezunu subay astsubay alımı sonuçları açıklandı.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Daire Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında 2023 yılı lise mezunlarından jandarma subay astsubay öğrenci alımı başvuru sonuçlarının belli olduğuna yer verildi. Sonuçların açıklanmasından sonra sıralamaya giren adaylar için seçim aşamaları başlayacak.

Jandarma öğrenci alımında spor aşaması şu şekilde:

"

MÜLAKAT AŞAMALARI

Jandarma subay astsubay alımında sıralamaya giren adaylar mülakat aşamalarına alınacak. Öğrencilerin gireceği mülakat aşamaları şu şekilde olacak:

Fiziki Kontrol
(1) Adaylar fiziki yeterlilik sınavına girmeden önce Fiziki Kontrol Komisyonu tarafından kontrolden geçirilir.   (2)  Fiziki kontrol; TSK, J.Gn.K.lığı ve S.G.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine göre yapılır. Her aday, Tablo-1’de bulunan standartlara göre değerlendirilir. Ayrıca yapılacak fiziki kontrolde vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziki görünüşü kusursuz olmak zorundadır. 

(3) Fiziki Kontrol Komisyonu, standartları sağlayan adaylar hakkında “Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Meslek Yüksekokulu  Öğrenci Adayı Olur”, sağlayamayan adaylar hakkında “Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Meslek Yüksekokulu Öğrenci Adayı Olamaz” şeklinde karar verir. Olumsuz karar verilen adaylar hakkında gerekçe belirtilir.   (4) Hakkında “Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Meslek Yüksekokulu Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verilen adaylar, itiraz hakkını kullanabilir, sonucun değişmemesi durumunda diğer sınav aşamalarına geçemezler. 

Fiziki Yeterlilik Sınavı 

(1) Fiziki Kontrol Komisyonu tarafından “Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Meslek Yüksekokulu Öğrenci Adayı Olur” kararı verilenler, fiziki yeterlilik sınavına alınırlar.   (2) Fiziki yeterlilik sınav komisyonu aday değerlendirme ve seçmesini, adayın mevcut durumunu bizzat görerek yapar.   (3) Fiziki yeterlilik sınavı, adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere TABLO-2’de örneği bulunan standartlara uygun parkurda, parkur geçiş talimatına göre uygulamalı olarak yapılır. (Parkur geçiş talimatı TABLO-2’nin devamındadır.)   (4) Başarılı olmak için beş yüz tam puan (500) üzerinden en az üç yüz puan (300) almak zorunludur. 

Mülâkat Sınavı

(1) Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar, mülâkat sınav komisyonu tarafından mülâkat sınavına tabi tutulurlar.   (2) Değerlendirmede adayın;     (a) Konu hakkında bilgi düzeyi,     (b) Kendisinden istenileni kavrama,     (c) Özgüveni,     (ç) İfade etme yeteneği,     (d) Beden dilini kullanma becerisi, olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter yüz (100) puan olmak üzere toplam beş yüz (500) tam puan üzerinden yapılır. Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için beş yüz (500) puan üzerinden en az üç yüz (300) puan alması gerekir. NOT-1: Şehit veya vazife malulü eş ve çocukları için belirlenen kontenjanların tamamlanamaması durumunda, eksik kalan kontenjan; normal aday kontenjanına aktarılacaktır. NOT-2: Adayların en son mezun olabilecekleri ve mezuniyet belgesini ibraz edecekleri geçici kayıt tarihi bilahare duyurulacaktır. Duyurulacak tarihe kadar mezun olabileceklerin geçici mezuniyet belgeleri kabul edilecektir. NOT-3: Seçme sınavlarında başarılı olan ve geçici/ön kayıt yaptırmak isteyen asıl adaylar, PTS üzerinden açılacak olan Geçici/Ön kayıt butonuna işaretleme yapacaklardır. Geçici/Ön kayıt butonu ile ilgili bilgilendirme PTS üzerinden ayrıca duyurulacaktır. NOT-4: Adaylık işlemlerinizin sonlandırılması durumunda, İdari Yargılama Usulü Kanununun 7’nci maddesi uyarınca 60 gün içinde idari yargı mercilerine başvurabilirsiniz. 

SONUÇLARA NASIL ULAŞIRIM?

JSGA ve JAMYO subay astsubay alımı sonuçlarına "https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris" adresi üzerinden ulaşabilirsiniz. Kadın erkek adaylarla tanışmak ve bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç