Jandarma 3 bin 870 astsubay alımı yapacak: Başvuru ne zaman 2024
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Jandarma 3 bin 870 astsubay alımı yapacak: Başvuru ne zaman 2024

Jandarma 3 bin 870 astsubay alımı yapacağını açıkladı. İşte personel alımının başvurusunun detayları ve başvuru bilgileri.

Astsubay Alımı 25 Ara 2023 0
Jandarma 3 bin 870 astsubay alımı yapacak: Başvuru ne zaman 2024

Jandarma 3 bin 870 astsubay alımı yapacak.

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde çalıştırmak üzere 2024 yılında 4 bine yakın astsubay alımı yapılacağına yer verildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada 2024 yılında bakanlık bünyesine personel alımlarının devam edeceğini söyledi. Özellikle EGM ve Jandarma'ya yüksek sayıda personel alımı yapılacağını söyleyen Bakan, şu ifadeleri kullandı:

Kutsal vatan toprağımızın dört bir yanında gece gündüz, yaz kış demeden kahramanca görev yapan güvenlik birimlerimizin yetenek ve kabiliyetini geliştirmek, personel sayısını artırmak adına da önemli adımlar atmaya devam ediyoruz. 2024 yılında Jandarma Genel Komutanlığımıza 800 subay, 3.870 astsubay, 7.250 uzman erbaş alımı; Sahil Güvenlik Komutanlığımıza 30 subay, 110 astsubay, 600 uzman erbaş alımı; Emniyet Genel Müdürlüğümüze ise 10 bin polis alımı için kontenjan ayrılarak gerekli çalışmalar yapıldı. Şimdiden ülkemize, milletimize ve kurumlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.

3 BİN 870 ASTSUBAY ALIMI YAPILACAK

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada 3 bin 870 astsubayın jandarmaya yapılacağını, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ise 110 astsubay alımı yapılacağını söyledi. İki alım ile birlikte Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'ne toplamda 3 bin 980 kişi alınacağı görülüyor.

İstihkam, muhabere, ikmal, bakım, personel, maliye, sağlık ve jandarma branşlarına astsubay alımı yapılacak. Siz hangi branşa alım bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Jandarma ve Sahil Güvenlik bünyesine yapılacak astsubay alımı, en az ön lisans mezunları arasından yapılacak. KPSS puanı ile yapılacak astsubay alımında başvurular internet üzerinden alınacak. KPSS puan sıralamasına göre yapılacak alımda, alınacak sayının 10 katı kadar aday mülakat aşamalarına çağrılacak. Personel alımında yaş şartı 27.

İLAN NE ZAMAN?

Geçen sene personel alımı ilanı Aralık ayının sonunda yayınlanmış ve başvurular başlamıştı. Bu sene de Aralık ayı sonunda, en geç Ocak ayında ilanın gelmesi ve jandarma astsubay alımına başvuruların başlaması bekleniyor.

Başvurular başladığında takipçilerimize bildirimle haber vereceğiz. Aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç