Jandarma - Sahil Güvenlik Uzman Erbaş Alımı Sonuçları Açıklandı mı? Ne Zaman Açıklanacak 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Jandarma - Sahil Güvenlik Uzman Erbaş Alımı Sonuçları Açıklandı mı? Ne Zaman Açıklanacak 2022

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yayımlanan ilanlarda 650 uzman erbaş alımı yapılacağına yer verildi. Peki sonuçlar ne zaman?

Eğitim 26 Nisan 2022 13:18 0
Jandarma - Sahil Güvenlik Uzman Erbaş Alımı Sonuçları Açıklandı mı? Ne Zaman Açıklanacak 2022

Sahil Güvenlik ve Jandarma uzman erbaş alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

 

Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı 2022 yılında uzman erbaş alımı yapacaklarını Nisan ayının başında duyurmuştu. İlanların yayımlanmasının ardından başvurular internet üzerinden alınmaya başladı. KPSS puan şartı olmadan ve KPSS puanı ile yapılan uzman erbaş alımında adayların farklı branşlarda istihdam edileceğine yer verilmişti. 

 

SAHİL GÜVENLİK

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yayımlanan ilanda aşağıdaki branşlara uzman erbaş alımı yapılacağına yer verilmişti:

İlanın başvurusu 25 Nisan 2022 tarihinde sona erdi. Başvuruların sona ermesinin ardından adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı. Konu ile ilgili Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Başvuru sonuçları, yazılı sınav ile ikinci seçim aşamalarına girecek adayların listesi ve adayların bu sınavlara gelirken yanlarında getirecekleri belgeler www.sg.gov.tr internet adresinden 10 Mayıs 2022 tarihinden sonra ilan edilecektir. Adaylar başvuru sonuçlarına yönelik itirazlarını, yazılı sınav ve 2’nci seçim aşamalarına kadar olan süre içerisinde yapmaları gerekmektedir." ifadelerine yer verildi.

 

Bu açıklamaya bakacak olursak sonuçların 10 Mayıs günü açıklanacağı görüldü.

JANDARMA

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılan uzman erbaş alımında aşağıdaki branşlara alım yapıldığı görüldü. İşte alım yapılan branşlar:

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada sonuçların açıklanacağı tarih ile ilgili, "Temin edilecek branşlar için genel ve özel şartları taşıyan adaylara https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi üzerinden “Seçme Sınavlarına Çağrılma” duyurusu, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi “Sonuç Bilgileri” kısmı altında “Sonuçlarım” kısmından yapılacaktır. Adaylar başvuruların bitiminden sonra bu internet adresini takip edecektir." ifadelerine yer verildi. 

 

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada sonuçların açıklanma tarihi konusunda bir tarih verilmedi. Ancak tahminlere göre Mayıs ayının ortalarında sonuçların açıklanması ve mülakata çağrılacak adayların tespit edilmesi bekleniyor. 

 

Alımlarda adaylar KPSS şartı istenen yerler için KPSS sıralamasına göre 10 kat aday, KPSS'siz kadrolar için ise doğum tarihinde en gençten başlayarak çağrılacak. 

 

SONUÇLAR AÇIKLANDIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

 

KILAVUZLAR

Jandarma uzman erbaş alımı kılavuzu için TIKLAYIN

Sahil Güvenlik uzman erbaş alımı kılavuzu için TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç