İzmir'de Rekor Banka Promosyonu: Kamu Personeline 17 Bin 500 Lira Verilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İzmir'de Rekor Banka Promosyonu: Kamu Personeline 17 Bin 500 Lira Verilecek

İzmir'de İYTE bünyesinde çalışan personelleri ilgilendiren promosyon sözleşmesinde imzalar atıldı. Atılan imzaya göre memura ek 17 bin 500 liralık promosyon ödemesi yapılacak.

Çalışma Hayatı 31 Mart 2022 16:14 0
İzmir'de Rekor Banka Promosyonu: Kamu Personeline 17 Bin 500 Lira Verilecek

İzmir'de kamu personelleri ile işçilere rekor düzeyde promosyon ödemesi yapılacağı açıklandı.


Son dönemlerde tüm kamu kurumları , bankalar ile bir araya gelerek promosyon sözleşmesi imzalama kararı aldı. Alınan kararın ardından kamu kurumlarının hepsi, personellerine ödeyeceği maaş için bankalarla anlaşma sağlamaya başladı. Son haber İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nden geldi. Gelen son bilgilere göre bin 140 akademik ve idari personeli ilgilendiren maaş promosyonu için imzalar atıldı.


28 Mart 2022 tarihinde düzenlenen promosyon ihalesine Rektör Yusuf Baran başkanlık etti. Genel Sekreter Barış Alamdar, daire başkanları ve yetkili sendika olan Eğitim İş İzmir 4 Nolu Yükseköğretim Şubesi Temsilcileri katıldı. Düzenlenen ihaleye katılan personeller, ihale sonucunu merakla beklemeye başladı.


12 BANKA KATILDI


Düzenlenen promosyon görüşmelerine 12 bankanın katılım gösterdiği öğrenildi. Büyük bir çekişmeye sahne olan promosyon görüşmelerinde bankaların teklifleri havada uçuştu. Oldukça çekişmeli geçen açık arttırmada en büyük teklif İş Bankası'ndan geldi. İş Bankası Urla Şubesi 17 bin 350 Türk Liralık teklifini sundu. Sunulan teklif daha sonra arttırıldı ve 17 bin 500 lira oldu.


EŞİT-TEK SEFERDE


4 yılın sonucunda her personel başına ayda 364 liralık bir ödeme yapılacak ve bu miktar, Türkiye rekoru olarak kayıtlara geçti. 17 bin 500 liralık promosyon ödemesi tüm personellere eşit ve tek seferde 15 Mayıs 2022 tarihinde ödenecek.


Yapılan ihale sonrası bir açıklama yapan yetkili sendika Eğitim İş Başkanı Cengiz Duyuk, "Kamu kurumlarında son 6 ay içerisinde yapılmış olan maaş promosyon ihalelerinden derlediğimiz veriler ışığında İYTE personelinin ortalamanın çok üzerinde ve hak ettiği promosyon rakamını yakaladığına inanıyorum. Bu süreçte veri alışverişi hususunda paydaş olarak birlikte hareket ettiğimiz rektörümüz Prof. Dr. Yusuf BARAN'a iş görenden yana tavrından dolayı teşekkürlerimi sunarım. İyte personeline hayırlı olsun." İfadelerini kullandı.


Söz konusu promosyon ödemesinin diğer illerde ve kurumlarda çalışan personeller için önemli olduğu bildirildi. Diğer kurumların da bu seviyede promosyon anlaşmasına varması talep ediliyor.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç