İzmir'de Depremzedeler İçin 'Halk Konut' Projesi Başlatıldı!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İzmir'de Depremzedeler İçin 'Halk Konut' Projesi Başlatıldı!

Türkiye’de ilk kez uygulanacak Halk Konut projesi hayata geçirildi.

Emlak 17 Haz 2022 16:11 0
İzmir'de Depremzedeler İçin 'Halk Konut' Projesi Başlatıldı!

Türkiye’de ilk kez uygulanacak Halk Konut projesi hayata geçirildi.

2020 yılında büyük yıkımlarına neden olan İzmir depremi sonrasında binlerce vatandaş evini kaybetmiş ve yüzlerce kişi de yaşamını yitirmişti. İzmir depreminin yaralarını sarmak için ilk olarak Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ harekete geçerek, deprem konutları inşa etmişti. 

Günümüzde ise depremzedelerin evlerinin yeniden inşa edilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından '' Halk Konut '' projesi başlatıldı. 

İZMİRLİ DEPREMZEDELER İÇİN HALK KONUT PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

BirGün'de yer alan habere göre, İzmir'de kentsel dönüşüm projelerinde uygulanan kooperatifçilik modeli şimdi de depremzedeler için gerçekleşecek. İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde gerçekleşen depremde hasar gören, yıkılan ya da yıkılmak üzere olan binaların yerine yenilerinin yapılması için hayata geçirilen Halk Konut projesi için imzalar atıldı. 

Bayraklı'nın Manavkuyu Mahallesi'ndeki Dilber Apartmanı sakinlerinin kurduğu Halk Konut 1 Yapı Kooperatifi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin şirketleri EGEŞEHİR A.Ş ve İZBETON A.Ş ile Bayraklı Belediyesi şirketi BAYBEL A.Ş'den oluşan girişim çalışması ile depremzedelere belediye güvencesiyle teknik destek sağlanacak. 

'' KENTSEL DÖNÜŞÜMDE BAŞARILI OLMAK MECBURİYETİNDEYİZ"

İmza töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaşanılan tüm zorluklara rağmen kentsel dönüşümde başarılı olma mecburiyetinde olduklarını ancak ekonominin dibe vurduğu dönemde karşılarına çok sayıda engel çıktığını belirtti. 

Halk konut projesi ile kentsel dönüşüm çalışmalarına kooperatif modelini eklediklerini ve bunun ilk adımının Dilber Apartmanı'nda atılacağını söyleyerek bunun bir inşaat modeli olacağını dile getirdi. 

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan ise deprem sonrasında 18 aydır çözüm beklediklerini ancak hiçbir şey yapılmadığını dile getirerek, Halk Konut projesinin kendileri için umut olduğunu dile getirdi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç