İzdemir Enerji halka arzı onaylandı: IZENR talep toplama ne zaman, hangi banka, 1 lot kaç TL?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İzdemir Enerji halka arzı onaylandı: IZENR talep toplama ne zaman, hangi banka, 1 lot kaç TL?

Son dakika haberi: İzdemir Enerji halka arzı sonunda onaylandı. Peki İzdemir Enerji talep toplama ne zaman? 1 lot kaç tl?

Borsa 3 Ağu 2023 23:08 0
İzdemir Enerji halka arzı onaylandı: IZENR talep toplama ne zaman, hangi banka, 1 lot kaç TL?

Borsada son dakika: İzdemir Enerji Elektrik Üretim AŞ halka arz oluyor: Talep toplama ne zaman?

İzdemir Enerji Elektrik Üretim AŞ hakkında son dakika haberi geldi. SPK'dan gelen son dakika açıklamasında söz konusu şirketin halka arzına onay geldiği bildirldi. Sermaye Piyasası Kurulu resmi internet adresi üzerinden yayınlanan haftalık bültene baktığımızda İzdemir Enerji Elektrik Üretim AŞ'nin halka arzına onay çıktığına yer verildi.

BİREYSELE EŞİT şekilde yapılacak halka arza baktığımızda başvurularda 138 mşilyon 120 bin lotluk hisse satışı olacağı görüldü.

Bu hisse satışı ile birlikte halka arzın büyüklüğünün 2 milyar 624 milyon 280 bin lira seviyesinde olması bekleniyor.

1 LOT KAÇ TL?

1 lot hisse satışı 19 liradan yapılacak.

TALEP TOPLAMA NE ZAMAN?

Henüz talep toplama tarihleri belli olmadı. Ancak 9 ile 11 Ağustos arasında talep toplamanın başlaması bekleniyor. Talep toplama başladığında bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden mobil uygulamamızı ücretsiz indirin:
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

ŞİRKET HAKKINDA: NE İŞ YAPAR?

Şirket hakkında kısa bilgi şu şekildedir:

Elektrik üretimine olan talep, ülkemizin gelişip kalkınmasını sağlayan her yeni sanayi tesisi ve her bir yeni kullanıcı ile hızla artmaktadır. İhtiyaç duyduğumuz enerjinin kesintisiz olarak sağlanmasını güvence altına alabilmek için yeni ve modern enerji santralleri kurulması gerekmektedir.

Ülkemiz elektrik açığının azalmasında önemli bir rol oynayacağı ve ülkemiz ekonomisine katkısı olacağı inancıyla İZDEMİR Enerji Elektrik Üretim A.Ş. İzmir Aliağa’da 350 MW gücünde Süperkritik Termik Santral kurmayı planlamış ve gerekli izin süreçlerinin tamamlanmasını takiben proje Çin Halk Cumhuriyeti’nden China Machinery Engineering Corporation (CMEC) şirketine ihale edilmiştir. Ancak, gerek ülkemiz ekonomisine olan katkıyı arttırmak ve gerekse yerel iş kaynakları yaratarak istihdamın arttırılması amacıyla sadece kritik ekipmanlar olan süperkritik kazan, türbin-jeneratör ve baca gazı arıtma sistemleri (DeSOx ve DeNOx) anahtar teslim proje olarak ele alınmaktadır. Söz konusu kritik ekipmanların temini ve montajı dışındaki santralin;

• Desalinasyon

• Demineralizasyon

• Elektroklorlama

• Atık Su Arıtma

• Soğutma Kulesi

• Step-up Trafosu ve Şalt (GIS)

• Yardımcı Kazan

• Elektrostatik Filtre

• Analiz Laboratuvarları

• Deniz Suyu ve Atık Su İsale Hattı

gibi yardımcı ünitelerin temini, montajı ve devreye alınma işleri ile santralın inşaat tasarımı ve tüm inşaat işleri ise yerel tedarikçilerden/müteahhitlerden sağlanacaktır. Proje bu yönüyle de ülkemiz ekonomisine katkıyı en maksimum seviyeye çıkarmayı hedeflemiştir.

Türkiye ve uluslararası alanda geçerli teknik ve çevre standartlarına uygun olarak en son teknoloji ile kurulması planlanan İZDEMİR Enerji Santralı yıllık 2.562.000.000 kWh elektrik enerjisini, çevreye saygılı, sürekli, güvenilir ve kaliteli bir şekilde ulusal iletim şebekesine verecektir.

İZDEMİR Enerji Elektrik Üretim A. Ş.’nin büyük ortağı İzmir Demir Çelik Sanayi A.Ş. (İDÇ) uzun hadde mamulleri üretmek amacı ile 1975 yılında kurulmuştur. Modern haddehane tesisleri 1983’te, çelikhanesi ise 1987 yılında işletmeye alınmıştır. Aliağa ağır sanayi bölgesinde 500 bin metrekare’nin üzerinde bir alanda üretimini sürdürmektedir. İDÇ teknoloji, kalitesi ve üretimini daha da ileriye taşımak için, 2006 ve 2007 yılındaki yeni yatırımları sonucunda çelikhane üretim kapasitesini 1.500.000 ton/yıl, haddehane üretim kapasitesini de 900.000 ton/yıl’a çıkartmıştır.

Türkiye’de ark ocakları ile üretim yapan firmalar arasında önde gelen kuruluşlardan biri olan İDÇ, şirket kültürü, çağdaş yönetim prensipleri, nitelikli personeli, kalitesi, güçlü finans yapısı ve ulaştığı yıllık cirosuyla Ege’nin ve Türkiye’nin devleri arasında yerini almıştır.

Grubun ana şirketleri:

• AKDEMİR Çelik Sanayi ve Ticaret A. Ş.

• İDÇ Liman İşletmeleri A. Ş.

• İZDEMİR Enerji Elektrik Üretim A. Ş.

Finans7 yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç