İzdemir Enerji halka arz sonuçları açıklandı: IZENR kaç lot verdi, borsada ne zaman işlem görecek?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İzdemir Enerji halka arz sonuçları açıklandı: IZENR kaç lot verdi, borsada ne zaman işlem görecek?

Son dakika haberi geldi: Gelen haberde İzdemir Enerji halka arz sonuçlarının açıklandığına yer verildi. Peki İzdemir Enerji borsada ne zaman işlem görecek? İşte kişi başına verilen lot sayısı.

Borsa 11 Ağu 2023 19:25 0
İzdemir Enerji halka arz sonuçları açıklandı: IZENR kaç lot verdi, borsada ne zaman işlem görecek?

Son dakika: İzdemir Enerji Elektrik Üretim halka arz sonuçları açıklandı.

İzdemir Enerji'den bir son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada İzenr halka arz sonuçlarının açıklandığına yer verildi. Yapılan son dakika açıklamasına baktığımızda rekor düzeyde talebin geldiği görüldü. Yurt içinde toplamda 2 milyon 648 bin 422 kişinin talepte bulunduğu, yabancılarla birlikte toplamda 2 milyon 648 bin 584 kişinin halka arza katıldığı bildirildi. 

Şimdiye kadarki en yüksek talebini toplayan Izdemir Enerji hissesinde kişi başına kaç Lot hisse satışı olduğu görüldü. Yurt İçi Bireysel Yatırımcıdan planlanan tahsisatın 5.3 katı, Yurt İçi Kurumsal Yatırımcıdan da 3.5 katı oranında talep geldi.

Gelen verilere göre kişi başına 35 ile 36 arasında lotluk hisse satışı olduğu bildirildi. Kişi başıan düşen pay ise 665 ile 684 TL oldu.

Halka arza dair sonuçlar şu şekilde: "İzdemir enerji elektrik üretim AŞ'nin paylarının halka arzına ilişkin talep toplama işlemleri 8-9-10 Ağustos 2023 tarihleri arasında gerçekleşmiştir. Şirketin toplam 1145 milyon 100 bin TL nominal değerli payları ile ek satış kapsamında 23 milyon 20 bin nominal değerli payları halka arz edilmiştir"

Sonuç metni şu şekilde:

BORSADA NE ZAMAN İŞLEM GÖRECEK?

İzdemir Enerji halka arz sonuçlarından sonra borsada ne zaman işlem göreceği merak edildi. 16 Ağustos Çarşamba günü hisse, borsada işlem görmeye başlayacak. Borsada işleme başladığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı ücretsiz indirin:
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç