İYİ Parti'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek: AK Parti'den ilk açıklama geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İYİ Parti'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek: AK Parti'den ilk açıklama geldi

İYİ Parti'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek mesajı geldi. AK Parti'den ise ilk değerlendirme geldi.

Siyaset 14 Ocak 2023 09:26 0
İYİ Parti'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek: AK Parti'den ilk açıklama geldi

İYİ Parti'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek mesajı: AK Parti'den cevap.

Terör yandaşlarının, terör örgütlerinin Avrupa'daki eylemleri devam ediyor. İsveç'te düzenlenen skandal gösteriye tepkiler sürerken dün bir son dakika açıklaması geldi. İYİ Partili İsmail Tatlıoğlu, İsveç'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maketinin ayağından asılması olayına sert tepki gösterdi ve "Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a karşı yapılan bu eylemleri şiddetle kınıyoruz. Kim olursa olsun, kim yaparsa yapsın, Türkiye'deki siyasetçiye, devlet adamına karşı yapılan bu eylemlere karşıyız ve şiddetle kınıyoruz. Asla kabul etmiyoruz. Bunu sadece Cumhurbaşkanımıza karşı bir eylem olarak görmüyoruz. Türkiye ile birlikte anılan her aktör ve kimliğe karşı yapılan her türlü eylemi kabul etmemiz mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

Bu açıklamadan sonra bir açıklama da İYİ Parti Milletvekili ve Grup Başkanvekili Erhan USta'dan geldi. Usta yaptığı son dakika açıklamasında, "Yapılan eylem ülkemizin Cumhurbaşkanına karşı şiddet içerikli, antidemokratik bir eylemdir. Bu tür eylemler bizim Türkiye'de hükümete karşı verdiğimiz demokrasi mücadelemizi gölgelemektedir. Bu eylemleri hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Çok net bir şekilde biliyoruz ki Avrupa ülkeleri maalesef PKK terör örgütüne doğrudan veya dolaylı olarak arka çıkmaktadır. Bunu kabul etmek mümkün değil" dedi.

AK PARTİ'DEN DEĞERLENDİRME

İYİ Parti'den gelen bu açıklamalar sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik bir açıklama yaptı ve ''İsveç’te terör yandaşlarının Cumhurbaşkanımıza ve Türkiye Cumhuriyeti’ne dönük saldırısı karşısında, İyi Parti yöneticileri tarafından ortaya koyulan tavrı değerli buluyoruz. Cumhurbaşkanımıza ve Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılan saldırı karşısında siyasi partilerin teröre karşı güçlü dayanışma göstermesi tüm dünyaya verilen bir mesajdır. Sağlık sorunu yaşayan İyi Parti Genel Başkanı Sn Meral Akşener’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç