İYİ Parti'de bir istifa daha: Mehmet Salim Ensarioğlu da istifa etti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İYİ Parti'de bir istifa daha: Mehmet Salim Ensarioğlu da istifa etti

Son dakika haberi: İYİ Parti'den bir son dakika haberi geldi ve bir vekil daha istifa ettiğini söyledi.

Siyaset 15 Ara 2023 0
İYİ Parti'de bir istifa daha: Mehmet Salim Ensarioğlu da istifa etti

Son dakika: İYİ Parti'de bir istifa daha.

İYİ Parti'de art arda istifalar devam ediyor. Gelen son dakika bilgilerine göre İYİ Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Salim Ensarioğlu, son günlerin tartışmalı konusu olan Şeyh Sait meselesi nedeniyle istifasını verdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan karar ile yeni yapılacak bulvara “Şeyh Said Bulvarı” adının verileceği bildirildi. Bu kararın ardından tartışmalar başladı ve birçok kesimden art arda açıklamalar geldi.

Son olarak İYİ Partili Ensarioğlu bir açıklama yaptı ve Şeyh Sait'e yönelik ithamlara tepki gösterek, “Bu tür ithamları ifade edenler toplumsal kutuplaşmayı derinleştirmek dışında herhangi bir amaca hizmet etmeyenlerdir. Biz toplumun tüm değerlerine saygı ve hürmeti bir hafıza barışı olarak görüyoruz” dedi

Açıklamasında Said Nursi ve Seyid Rıza'nın mezar yerlerinin açıklanması gerektiğini söyleyerek sözlerini sürdüren Ensarioğlu, “Anılan değerlerin mezar yerleri aleni bir değer iken devlet sırrı diye ifadelendirilmesi akla ziyan olmakla beraber hafıza barışına hizmet etmemektedir. Ülkemizde öncelikli olarak bir hafıza barışından başlanıp huzur ikliminin kalıcı olarak sağlanmasının tüm kesimlerin dahli ile mümkün olabileceği inancının kırılmasına müsaade etmeyeceğimizi ilgili taraflar bilmelidir. Ayrıca bu inancı taşıyan ilgili kamuoyunun taşıdığı bu inancını daha yüksek bir sesle dile getirmesini temenni ediyorum" dedi.

İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu yaptığı son açıklamada, “Ensarioğlu’nun, İYİ Parti’nin kuruluşundaki temel değerlerini ve bugüne kadar sürdürdüğü siyasi mücadele ve tutumunu yok sayan bu açıklamasını asla kabul etmiyoruz” demiş ve Ensarioğlu'nun disipline sevk edileceğini söyledi.

Bunlar sonrası Ensarioğlu İYİ Parti'den istifa etti.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç