İYİ Parti, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na rest çekti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İYİ Parti, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na rest çekti

Son dakika haberi: İYİ Parti'den gelen son dakika açıklamasında Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu'na sert tepki gösterildi.

Siyaset 28 Ağu 2023 11:27 0
İYİ Parti, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na rest çekti

İYİ Parti'den Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na sert tepki.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in yerel seçimlere kendi adayları ile gireceklerini açıklamasından sonra bir açıklama daha geldi ve Akşener, Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu'nu cesur olmamakla suçladı.

Asıl sorunun kendi saflarında olduğunu göremediğini söyleyerek açıklamasına başlayan Akşener, yerel seçimlere kendi kadrolarıyla milletin huzuruna çıkacaklarını söyledi. Akşener yaptığı açıklamada, "Asıl sorunun kendi saflarımızda olduğunu göremedim" dedi. Akşener açıklamasının devamında ise, "Tüm siyasi partilere açık ve net çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin her birimiz ayrı ayrı seçimlere girelim" dedi.

Bu açıklamadan sonra İYİ Parti Milletvekili Ümit Özlale'den bir açıklama geldi. Özlale yaptğı açıklamada gerilimi tırmandıracak sözler söyledi.

Mansur Yavaş ile İmamoğlu'nun kendileri için bir hükmü kalmadığını söyleyen Özlale, "Ekrem ve Mansur Bey, bizim için artık CHP'nin belediye başkanlarıdır. Biz onları seçimde desteklemezsek, bu bizim için bir tezat oluşturmaz" ifadelerini kullandı ve "Biz bu iki büyükşehir belediye başkanına cumhurbaşkanlığı önerdik. Bunu kapalı kapılar ardında değil, herkesin gözü önünde sunduk. Anketlerde önde çıkıyorlardı. Ancak biz bu teklifi her götürdüğümüzde aldığım cevap 'Biz CHP'nin belediye başkanlarıyız ve genel başkanımız ne derse o olur'du. Bunun için Ekrem Bey ve Mansur Bey artık CHP'nin belediye başkanlarıdır. Artık bizim cumhurbaşkanı adayımız değildir. Biz onları seçimde desteklemezsek, bu bizim için bir tezat oluşturmaz" dedi.

Özlale açıklamasının devamında ise, "Rahatlıkla kazanabileceğimiz seçimi kaybettik. Mart başında hangi anket şirketine bakarsanız bakın Erdoğan karşısında kazanması en zor adayı bize aday olarak son ana kadar saklayıp ondan sonrasında da söylediler. Yaşananları biraz daha açabilirim konuşursam da TT (Trend topic - Twitter-X'te gündem olma) oluruz" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç