iYi Parti Genel Başkanı Akşener, partisinin Cumhurbaşkanı adayı kararını açıklıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

iYi Parti Genel Başkanı Akşener, partisinin Cumhurbaşkanı adayı kararını açıklıyor

Son dakika haberi: İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Cumhurbaşkanı adayı kararını açıklıyor. İşte son dakika bilgileri.

Seçim 3 Mart 2023 15:28 12
iYi Parti Genel Başkanı Akşener, partisinin Cumhurbaşkanı adayı kararını açıklıyor

Son dakika haberi: İYİ Parti Genel Başkanı Akşener Cumhurbaşkanı adayı kararını açıklıyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir son dakika açıklamasında bulundu. Canlı yayına çıkan Akşener, Cumhurbaşkanı adayı hakkında kararını açıklıyor.

"2023 yılında yani Cumhuriyetin yeni asrında, milletimiz tarumar edilen demokrasi için bir büyük mücadele için dim dik duruyoruz. Bizim seçimimiz dün de belliydi bugün de belli. Karşımıza kim dikilirse dikilsin bizim itirazımız, düşüncemiz dün de aynıydı bugün de aynı. 

Biz İYİ PArti olarak demokrasiye olan inancımız gereği her daim sorunları ve çözümleri konuşabilmeyi çağın ve aklın gereği olarak gördük. Geçe nsene ihtiyaçları düşünerek 5 siyasi parti ile çok önemli adım attık. Tüm farklılıklarımıza rağmen ortak dertlerimize ve bunların çöözümüne dair güçlendirilmiş parlmenter sistem ve daha birçok konuda önemli kararlar aldık.

Dün toplantıda nihayet ortak adayı konuştuk. 5 parti Kılıçdaroğlu'nun adaylığı yönünde görüşlerini beyan ettiler. Biz İYİ Parti olarak sokaklarda sıklıkla duyduğumuz, milletimizin yoğun teveccüh duyduğu, Erdoğan'a karşı kazanan 2 isim için görüşümüzü beyan ettik. İki isim Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu.

Bunun da yanında aday belirlemenin sağlıklı yönetilmesi için ayrı ayrı belirlenecek araştırma şirketlerinin araştırmaları ışiığında veriye dayalı objektif şekilde belirlenmesini istedik. Bu görüş ve önerilerimiz kesin bir şekilde reddedildi. Yani milletin haklı beklentisi, masadan reddedildi. 6'lı masada anlayışa varıldı. Şahsi hırslar Türkiye'ye tercih edildi. Anlaşmış olduk ki yenilgi yenilgi büyüen küçük hesaplar 85 milyonun kazandığı zafere tercih edildi. Biz iyi Parti'yi bunun için kurmadık Önce ben önce İYİ Parti demedik. Önce millet önce memleket demekten vazgeçmedik.

Üzülerek söylüyorum ki 6'lı masa millet iraderini kararlarına yansıtmayı kaybetmiştir. İYİ niyetle oturduğumzu bu masa, potansiyel adayların tartışabildiği ortak polatform olmaktan çıktı. Noter masasına dönüştü. Geçen 1 yıllık süreçte demokrasinin yükselmesi için oldukça önemli olduğu imzalar attık. Ancak ne bir kumar masasında ne bir noter masasında olmayacağız.

Cumhuriyetimizin yeni asrını göz göre göre hiç etmeyeceğiz. Türk devletinin varlığını, iraderini bir kişinin iki dudağı arasına bırakmayacağız. İlk gün olduğu gibi bugün de inatla ben değil biz demeye devam edeceğiz.

Burada sizlerin aracılığıyla Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na çağrıda bulunuyorum. Siz bu milletin iradesi ile seçildiniz. Tüm engellemelere rağmen çok çalıştınız. Enkaz altında bile milleti yalnız bırakmadınız.

Detaylar geliyor.

Yorumlar (12)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
altılı masa İmamoğlu ve yavaş hepiniz beş para etmez siniz topunuz gelsin sayın ERDOĞANİN tırnağı olamazsınız
Ziyaretçi 12 Ay Önce
yav biraz insanolun biz burda ne İmamoğlu ne sizlerden birini gördük Türkiye'nin baş düşmanı geldi yardıma sizlerden biri yok ancak televizyona çıkıp devleti elestirdiniz onu gördük deyil imam oğlu topunuz gelin yine reyis kazanacak
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Mansur yavaş hukukçu ve Ekrem oğlu ticaret ve belediye adamı. Doğrusu muhalefetin adayı Mansur ve İstanbul’u deprem risk yönetmesi Ekrem İmam oğlunda olması. Zaten Ekrem ımamoğlu genç ve kendini Istanbul’da rahat isbatlama imkanı olursa o zaman yolu ilerde başka görevlere hazır olur. Kim gelirse hayırlı olsun. Rekabet iyidir. O zaman hizmete adaklanılır
Ziyaretçi 12 Ay Önce
enkazdami çalıştılar yalandan kim ölmüş deki tatildeler tamam diyeyim
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Ç ok üzgünüm. Bu tavrı kınıyorum. Bir kez daha Sayın Erdoğana çalıştınız.