İtfaiye Aracında TikTok Videosu Çekenler Beraat Etti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İtfaiye Aracında TikTok Videosu Çekenler Beraat Etti

İzmir'de itfaiye aracında video çekip internete koyan kadınlar, mahkemeden beraat aldı.

Haberler 6 Nisan 2022 15:31 0
İtfaiye Aracında TikTok Videosu Çekenler Beraat Etti

İtfaiye aracında TikTok çeken genç kızlar beraat etti.


Geçtiğimiz sene Haziran ayında meydana gelen olayda iki genç kız, İzmir itfaiyesine ait olan ve Toros Eğitim merkezinde bulunan itfaiye aracına bindi. İki kızdan biri itfaiye aracını sürerken diğeri de itfaiye aracının arkasında , personellerin durduğu yerde sweyahat etmişti. Bu anları videoya çeken ve sosyal medyada paylaşan 2 kadın tepkilere neden olmuştu. Görüntüler sonrası olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.


Başlatılan inceleme kapsamında 2 kadın tespit edildi ve onlar hakkında dava açıldı. İzmir 44. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında sanıklar itfaiye personelleri G.A. ile B.K. ve itfaiye aracını kullanmakta olan S.K. isimli kişi ve müşteri olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile tarafların avukatları katıldı.


Davanın karar duruşmasında savunmaları alınan itfaiye personelleri, kadınları tanımadığını, G.A. isimli kişi ile iş arkadaşı olduğunu söyledi. Olayın meydana geldiği gün S.K'nın geldiğini gördüğü ,ancak davanın konusu olan arazözü kullandığını görmediğini belirten B.K. isimli kişi, kullanılan aracın eğitim aracı olduğunu, bir itfaiye aracı olmadığını bir arazöz aracı olduğunu söyledi.


İzmir 44. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanıklar itfaiye personeli G.A, B.K. ve itfaiye aracını kullanan S.K. ile müşteki İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve taraf avukatları katıldı.


Son savunmaları alınan sanıklardan B.K, itfaiye aracını kullanan kadını tanımadığını, G.A. ile iş arkadaşı olduklarını söyledi. Savunmada, "S.K. da bu aracı göstererek 'Acaba kullanabilir miyim' diye sordu, ben de çok eski bir araç olduğunu, kullanamayacağını, itfaiye personelinin bile zor kullandığını söyledim. Bunun üzerine ben aracı bulunduğu yerden 1-2 metre garajın önüne çıkardım, kendisi de yaklaşık 3-4 metre kadar aracı ileriye doğru sürdü, arkadaşı bu durumu sosyal medyada paylaşınca olay ortaya çıktı. Suç kastım yoktur. Beraatimi talep ediyorum." ifadelerini kullandı.


Sanık S.K. ise olayın yaşandığı gün ablası ve arkadaşıyla itfaiyeye geldiklerini, çocukluğundan bu yana itfaiyeciliğe merak saldığını. G.A. isimli kişiye aracı kullanıp kullanmayacağını sorduğunu söyledi. Daha sonra aracı kullandığını söyledi. Mahkemede savcı sanıkların beraatini istedi. Hakim ise tüm sanıkların ayrı ayrı beraatına karar verdi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç