İŞTE SONUÇ TARİHİ: İçişleri Bakanlığı Personel Alımı Başvuru Sonuçları Açıklanıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İŞTE SONUÇ TARİHİ: İçişleri Bakanlığı Personel Alımı Başvuru Sonuçları Açıklanıyor

İçişleri Bakanlığı 2022 yılı sözleşmeli personel alımı başvuru sonuçları için son dakika haberi geldi. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak? İşte sonuç açıklama tarihi.

Sınav 25 Haz 2022 15:09 0
İŞTE SONUÇ TARİHİ: İçişleri Bakanlığı Personel Alımı Başvuru Sonuçları Açıklanıyor

İçişleri Bakanlığı personel alımı sonuçları açıklandı.

İçişleri Bakanlığı 2022 yılı 3 bin 546 sözleşmeli kamu personeli alımı başvurusu geçen gün sona erdi. 17 Haziran tarihinde başlayan ve 21 Haziran tarihinde sona eren ilana on binlerce aday başvuru yaptı. Açıklamada alınacak personellerin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar ile Ek ve Değişiklikleri çerçevesinde İçişleri Bakanlığı merkez ile taşra teşkilatında istihdam edileceğine yer verildi. 

Başvurusunu yapan on binlerce aday, sonuçların ne zaman açıklanacağını, mülakata girmeye hak kazananların listesinin ne zaman yayjnlanacağını araştırmaya başladı. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda söz konusu alımın sonuçları hakkında son bilgilere yer verdik.

HANGİ KADROLARA ALIM VAR?

İçişleri Bakanlığı 3 bin546 sözleşmeli personel alımında kadrolar ve alınacak personellerin illere göre dağılımları şu şekilde verildi:

ALINACAK PERSONELLERE VERİLECEK MAAŞLAR

Alınacak personellere verilecek maaşlar ise şu şekilde açıklandı:

Yukarıda belirtilen sözleşmeli personel pozisyon unvanlarına ilişkin brüt ücretleri 2022 yılı Ocak ayına aittir. Her yıl için memur maaşlarına yapılan zam oranında artış yapılacaktır. (Sizce maaşlar uygun mu? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.)

KAÇ KATI ADAY ÇAĞRILACAK?

Her il ve kadro için  alınacak sayının 5 katı kadar aday mülakata çağrılacak. Bir kadroya başvuru yapan adaylardan en yükske KPSS'si olan aday mülakata çağrılacak. Başvuru değerlendirmesi şu şekilde : 

  • Başvurular tamamlandıktan sonra ilan edilen pozisyon unvan sayısının 5 katı arasına giren adayların başvuruları, modülde yer alan başvuru belgeleri üzerinden ilgili sınav komisyonlarınca kontrol edilecektir. Bu nedenle adayların başvuru yaparken, başvurusunu modüle kaydettiklerinden ve kaydettikleri bilgiler ile sisteme yükledikleri evrakların doğruluğundan emin olmaları gerekmektedir. Yapılan inceleme sonucunda başvuru şartlarını taşımadığı tespit edilen adayların başvuruları red edilerek SMS ve e-posta ile ilgili adaylara bildirim yapılacaktır. Bu nedenle başvuru esnasında adayların kendilerine ait cep telefon numaralarını modüle doğru olarak giriş yapmaları önem arz etmektedir.
  • İlgili pozisyon unvanı ve yer için 5 katı sıralamasına giren son aday ile aynı puana sahip diğer adaylarında başvuruları değerlendirilmeye alınacaktır. Bu durumda olan adaylar alfabetik soyadı sıralamasına tabi tutulacaktır

PERSONEL ALIMI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İçişleri Bakanlığı personel alımına başvuru yapan 50 binden fazla aday, sonuçların açıklanacağı tarihi büyük bir merakla bekliyor. Sonuçlar hakkında finans7.com olarak edindiğimiz bilgilere göre sonuçların bu hafta açıklanacağı öğrenildi. 

Sonuçların en geç Çarşamba günü açıklanacağı öğrenildi. Sonuçların açıklanmasının ardından 30 Haziran'da listelere itirazlar alınacak. Bu nedenle en geç bu hafta çarşamba günü sonuçlar açıklanacak. 

Sonuçları anbean takip ediyoruz. Bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

SON ALIMDAKİ KPSS TABAN PUANI

Son alımda büro personeli için taban puanlar aşağıdadır:

Ön lisans için TIKLAYIN

Lisans için TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Finans7.com özel haberidir. Aktif link vermeden kullanılamaz, alıntılanamaz.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç