İşte Şartlar: 0.49 Faizli TOKİ 100 Bin Ucuza Sosyal Konut Bu Vatandaşlara Verilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İşte Şartlar: 0.49 Faizli TOKİ 100 Bin Ucuza Sosyal Konut Bu Vatandaşlara Verilecek

TOKİ 100 bin sosyal konut projesi için başvuru şartları belli olmaya başladı. İşte konutların verileceği 3 kategorideki vatandaşlar.

Emlak 20 Nisan 2022 22:45 0

TOKİ 100 bin sosyal konut bu vatandaşlara verilecek.


TOKİ 100 bin sosyal konut projesi için beklenen açıklama geçtiğimiz gün geldi. Gelen açıklamada AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, TOKİ 100 bin sosyal konut projesinin bu sene gerçekleşeceğini, konu ile ilgili müjdenin önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağını söyledi. Söz konusu proje ile 100 bin vatandaşın ucuz fiyata ev sahibi yapılacağı açıklanırken söz konusu açıklama vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.


EV FİYATLARI REKOR KIRDI: İLAÇ GİBİ GELECEK

Emlak fiyatlarının rekor kırdığı son günlerde vatandaşlar değil ev almayı düşünmek, istediği yerden rahatlıkla ev bile kiralayamıyor. Hem satılık hem kiralık ev fiyatları rekor üstüne rekor kırdı. Kırılan rekorlar sonrası dar gelirlinin tek umudu kaldı. O da TOKİ. Toplu Konut İdaresi tarafından yapılacak ve dar gelirli vatandaşlara uygun fiyata satılacak konutlar için bekleyen, kampanya kovalayan vatandaşlar TOKİ'nin 100 bin sosyal konut projesi ile ev sahibi olma planı yapıyor.


GEÇEN SENE YAPILMAMIŞTI

Geçen sene TOKİ 100 bin sosyal konut projesi pandemi nedeniyle yapılamamıştı. 2020 yılında yapılan kampanya ile 100 bin kişi ev sahibi yapılırken bu sene de en az 100 bin kişinin ev sahibi yapılması planlanıyor.


2+1 VE 3+1 EVLER UCUZA SATILACAK

TOKİ'nin yapacağı evler 2+1 ve 3+1 şeklinde yapılacak. Yapılacak evler, diğer evlerin aksine uygun fiyatlara ve uzun vade seçenekleri ile vatandaşlara satılacak. 2020 yılında yapılan kampanyada faiz oranı 0.49 olarak belirlenmiş ve vade sayısı 240 olarak açıklanmıştı. Yüzde 10'luk kısmı peşin veren vatandaşlar, daha sonra kalan parayı kiradan az taksit ödeyerek tamamlayacak ve 20 yılın sonunda evlerinin sahibi olmuş olacak.


BU VATANDAŞLARA VERİLECEK

TOKİ 100 bin sosyal konut projesi 3 gruptaki vatandaşlara yönelik yapılacak. O 3 grup şu şekilde :

  • 1. Kategori olan “Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri”
  • 2. Kategori olan “En az %40 Engelli Vatandaşlarımız”
  • 3. Kategori olan “Diğer alıcı adayları


Diğer alıcı adaylar için 2020 yılında gelir kısıtlaması getirilmişti. Vatandaşlar aylık net gelirlerine göre başvuru yapabilecek. 2022 yılında aylık 5500 liranın altında kazananların başvuru yapabiliyordu. İstanbul için bu sınır 6 bin liraydı. 2022 yılında bu sınırın 10 bin liraya çıkarılması bekleniyor. İstanbul için ise 11 bin 500 lira sınır belirlenecek. Bu sınırın üzerinde para kazananlar TOKİ kampanyasına başvuru yapamayacak. Sizce sınır kaç TL olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.


BAŞVURU NE ZAMAN?

TOKİ konut kampanyasına başvurular internet üzerinden ve bankalar aracılığıyla önümüzdeki aylarda alınacak. Henüz tarih belli değil. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önümüzdeki günlerde açıklamayı yapması ve kampanya tarihlerini duyurması bekleniyor. Açıklama geldiğinde takipçilerimize bildirimle haber vereceğiz. Haberdar olmak için uygulamamızı TIKLAYIN İNDİRİN


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç