İşte e-devlet başvuru ekranı: İhtiyaç sahiplerine 1500 TL destek başvuru şartları 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İşte e-devlet başvuru ekranı: İhtiyaç sahiplerine 1500 TL destek başvuru şartları 2023

E Devlet kapısı üzerinden ailelere yardımlar devam ediyor. 1500 TL'lik destek ödemesinin başvurusuna dair detaylar ve başvuru bilgileri yazımızda.

Finans Magazin 2 Mayıs 2023 23:42 2
İşte e-devlet başvuru ekranı: İhtiyaç sahiplerine 1500 TL destek başvuru şartları 2023

İhtiyaç sahiplerine 1500 TL destek başvurusu e devlet'te devam ediyor.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara destek ödemeleri yapılmaya devam ediliyor. Yapılan ödemelere baktığımızda en önemlisinin dar gelirli ailelere yapıldığı görülüyor. Geçen gün bir açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, aileye yönelik yapılan desteklerin seçimden sonra da devam edeceğini, daha kapsamlı yardımlar yapılacağını söyledi. Yapılacak yardımlarla aile kurumunun destekleneceğini söyleyen Bakan Yanık, başvuru yapanlardan ihtiyaç sahibi oldukları tespit edilenlere destek ödemesi yapılacağı açıklandı.

KİMLERE VERİLECEK?

Başvuruya ilişkin detaylar şu şekilde:

Türk vatandaşı olması,
Mavi Kart sahibi olmaması,
Yerleşim adresinin yurt dışında olmaması,
18 yaşından küçük olmaması,
Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunmaması,

Bunun yanında başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutulmuştur.

Aile Destek Programı kapsamındaki geçerli başvurular, hanenin sosyoekonomik profilinin ve gelir seviyesinin belirlenmesi için ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına iletilecek olup bu hanelerden 3294 sayılı Kanun kapsamında olduğu tespit edilenler, bu tespiti takip eden ödeme dönemi itibarıyla söz konu destek programından yararlanabilecektir.

NE KADAR VERİLECEK?

Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemeye baktığımızda 911,15 TL üzeri ─  1372,30 TL ve altı geliri olan ve 4 çocuğu olan ailelere ayda 1500 TL'lik destek ödemesi yapılacağına yer verildi. 450 TL ve altında geliri olan ve 5 çocuğu olan ailelere ise 1900 liralık destek ödemesi yapılacağına yer verildi. 

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Başvurular e devlet kapısı üzerinden alınıyor. Başvuru yapacak vatandaşların e devlet arama kısmına aşağıdaki gibi SOSYAL YARDIM yazması gerekmektedir.

Daha sonra açılan arama kısmında SOSYAL YARDIM BAŞVURU HİZMETİ kısmına tıklarak e devlet girişi yapın. Sağ üstte yer alan yeni başvuru kısmından istenen bilgileri girin. Kadın erkek başvuracak adaylar bu sayfada >>> TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
Hiçbir gelirim Yok sizden yardım talep ediyorum Evim orada hasar sizden yardım talep ediyorum
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Yanlız yasayan 50 yas üstü dul kadınlara yardım yokmu çocukları yetiskin olan basvuramıyor