İstanbul'da simit 7,5 TL oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İstanbul'da simit 7,5 TL oldu

Son dakika haberi: İstanbul'dan gelen görüntülerde simite yeni zam geldiği görüldü.

Yerel Haberler 15 Ocak 2023 08:48 0
İstanbul'da simit 7,5 TL oldu

İstanbul'da simit 7.5 TL oldu.

Yeni yılla birlikte birçok üründe zamlar gelmeye başladı. Büyük marketler fiyat sabitlemeye geçtiklerini ve Ocak ayında fiyatları değiştirmeyeceklerini açıklamasına rağmen son günlerde gelen etiketler ise dikkat çekiyor. Marketlerin fiyatları arttırdığı görülürken bir zam haberi de İstanbul'dan geldi. Gelen bilgilere göre İstanbul'da bazı semtlerde simit 7,5 TL'den satılmaya başlandı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İstanbul Un-İş Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Şaban Özdemir kendilerinin bir zam kararı olmadığını, normal fiyatın 5 lira olduğunu söyleyerek, “Bizim bir zam kararımız yok” dedi.

Geçen sene ortasında 3.5 TL seviyesinde olan simite Kasım 2022 'de zam geldi ve simit 5 lira oldu. Elektrik ile doğalgaz fiyatlarında yaşanan artışın maliyetlerinin arttığını , işçi masraflarının iki kat arttığını bildiren esnaflar simit fiyatlarına kendileri zam yaptı ve simit fiyatını 7 ile 7.5 TL seviyesine çıkardı.

İstanbul Un-İş Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Şaban Özdemir konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, “Bizim bir zam kararımız yok. Maalesef bunlar art niyetli insanlar. Aldığımız bir karar olunca kamuoyu ile bunu paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

ESKİSİ GİBİ KARIMIZ YOK

Kasım 2022 'de bir açıklama yapan Özdemir, simit maliyetinin 5 lira olduğunu söylemişti. Özdemir yaptığı açıklamada, “Simidin, açmanın ve poğaçanın eski kâr marjlarına gelmesi için 8 TL’ye satılması lazım" ifadelerini kullandı.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç