İstanbul'da metro seferlerine miting düzenlemesi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İstanbul'da metro seferlerine miting düzenlemesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden Metro İstanbul, yarın ve pazar gün yapılacak mitingler nedeniyle metro seferlerinde düzenleme yaptı.

Yerel Haberler 5 Mayıs 2023 17:57 0
İstanbul'da metro seferlerine miting düzenlemesi

Son dakika: istanbul'da hafta sonu metro seferlerine düzenleme yapıldı.

İstanbul’da Millet İttifakı’nın cumartesi günü, Cumhur İttifakı’nın pazar günü düzenleyeceği mitingler için metro seferlerinde düzenleme yapılarak ek önlemler alındı.

Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada “Miting, konser, maç gibi yoğun katılımlı tüm etkinliklerde İstanbul Valiliği ve emniyeti ile koordinasyon hainde ek tedbirler özel sefer planlamaları yapılmaktadır. Geçtiğimiz hafta düzenlenen Teknofest etkinliğinde olduğu gibi 6 Mayıs Cumartesi günü Maltepe etkinlik alanında ve 7 Mayıs Pazar gülü Atatürk Havalimanı'nda yapılacak etkinlikler için de düzenlemeler yapılacaktır” denildi.

Yoğun Saat Düzeninde Çalışılacak

Düzenlemeye göre; 6 Mayıs Cumartesi günü, M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hafta için yoğun saat düzeninde çalışacak. Kartal ve Küçükyalı istasyonlarında aktarma yapılarak Maltepe etkinlik alanına ulaşılabilecek. M8 Bostancı- Dudullu metro hattı da gün boyunca hafta içi düzeninde çalışacak.

Ring Seferler Düzenlenecek

7 Mayıs Pazar günü, M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı metro hattında hafta içi yoğun saat düzeninde çalışacak. Ek olarak gerçekleştirilecek ring seferleri ile birlikte saatte 14 seferle yolcular direkt olarak Atatürk Havalimanı istasyonuna ulaşacak.

İzdihama Karşı Önlem

Açıklamada kapasiteyi aşan yolcu talebi olması durumunda istasyonlarda izdihamın önlenmesi ve seferlerde aksama yaşanmaması için bazı istasyonların dışında bariyer kurularak yolcuların emniyet tarafından kontrollü şekilde istasyonlara alınabilmesi için İstanbul Valiliği'ne gerekli bariyer ve emniyet personeli için talepte bulunulduğu da bildirildi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç