İstanbul'da hangi evler taşınacak? İşte bina hasar tespit başvuru formu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İstanbul'da hangi evler taşınacak? İşte bina hasar tespit başvuru formu

Son dakika haberi: İstanbul'dan son dakika açıklaması yapıldı. Açıklamada 1.5 milyon evin taşınacağına yer verildi.

Emlak 28 Şubat 2023 16:19 0
İstanbul'da hangi evler taşınacak? İşte bina hasar tespit başvuru formu

Hangi konutlar taşınacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Kurum yaptığı açıklamada,İstanbul'da 1.5 milyon riskli ev olduğunu ve iki rezerv alana taşıma olacağını söyledi. Bakan Kurum yaptığı açıklamada, "İstanbul'da 1,5 milyon riskli konutu belirlediğimiz iki rezerv alana, hem Anadolu hem Avrupa yakasına taşıyacağız" ifadelerini kullandı.

NEREYE TAŞINACAK?

Konu ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı, Halkbank Eski Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi, Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşçuyaptığı son dakika açıklamasında, "AKP İstanbul için yeni imar planı hazırlıyor. Riskli binalar tespit edilip, yıkılacak.İstanbul’un kuzey hattında yeni bir şehir kurulacak. Maliyeti düşürmek için demir-çelik, çimento ve inşaat malzemesi üreticilerinden fiyat sabitlenmesi ve düşük kâr marjı talep edecek" ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamaya baktığımızda İstanbul'un kuzey bölgesinde bir kent kurulacağını söyledi.

HANGİ EVLER TAŞINACAK?

Siz de evinizin riskli olup olmadığını bina hasar tespiti yaparak sorgulayabilirsiniz. 

"BİNA TESPİTİ PROJESİ" duyuruldu ve İBB tarafından yapılan açıklamada, "Uzun yıllardır deprem endişesiyle yaşadığınızı; binbir emekle elde ettiğiniz, sevdiklerinizin anılarıyla dolup taşan sıcak yuvanızın sizin için ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Beklenen İstanbul depreminde bu şehrin paydaşı olan bir kişinin bile hayatının riske girmemesini kendimize görev edindik ve bu sebeple var gücümüzle çalışıyoruz.
Binalarımızın risk durumunu saptayabilmek için 2019 yılında başladığımız “hızlı tarama yöntemi”, akademisyenlerimizin de sürece katılımı ile onlarca farklı yöntem arasından seçilmiştir. Zamanımızın daraldığını biliyoruz! İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak 2020 yılında İstanbul’un dört bir yanında başladığımız çalışmalar ile sizin yanınızda olmak, endişelerinizi giderebilmek ve önlem almak için aralıksız çalışıyoruz. Hayata geçirdiğimiz Bina Tespiti Projemize başvurmak artık çok daha kolay! Bu internet sayfası aracılığı ile binanız için inceleme talep edebilir, binanızın inceleme sonucunu öğrenebilirsiniz. Ayrıca binanız ile ilgili formu doldurarak, daha güçlü İstanbul için katkıda bulunabilirsiniz.
Deprem endişesi duymadan yaşanabilir bir İstanbul için başvurunuzu bekliyoruz!" ifadelerine yer verildi.

BAŞVURU

Başvurular "https://binatespiti.ibb.istanbul/" adresi üzerinden başvuru formu doldurarak yapılacak.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç