İstanbul'da deprem beklenen ilçeler açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İstanbul'da deprem beklenen ilçeler açıklandı

En çok deprem beklenen yerler ve İstanbul'un hangi ilçelerinde depremin şiddetli hissedileceği açıklandı.

Yerel Haberler 18 Şubat 2023 12:17 0
İstanbul'da deprem beklenen ilçeler açıklandı

Celal Şengör, deprem bölgelerine yakın yerleri açıkladı.

Prof. Dr. Celal Şengör ve Prof. Dr. Nuray Aydınoğlu Candaş Tolga ışık'ın sunumu ile ekranlara gelen programa konuk oldu ve İstanbul depremi ile ilgili önemli uyarılarda bulundu. 

NERELERDE BEKLENDİĞİ AÇIKLANDI

Yer Bilimci Prof. Dr. Celal Şengör canlı yayında yaptığı açıklamada olası İstanbul depreminde en çok hasar alacak ilçeleri ve bölgeleri duyurdu. Şengör açıklamasında, “Büyükçekmece ve Küçükçekmece arası, Küçükçekmece-Haliç arası buralar sahile paralel giden yerler. Avcılar, Samatya, Yedikule… Karşı tarafa ( Anadolu Yakası) geçtiğimiz zaman Fenerbahçe biraz daha ileriye gittiğimiz zaman Kartal-Tuzla ve Adalar… Bu bölgeler faya çok yakın” dedi. 

Habertürk yazarı Fatih Altaylı’ya konuşan Şengör  “Tövbe böyle bir şey demedim. Desem sen bilirdin. Zaten ben o herifle yıllardır konuşmadım ki, herhangi bir şey söyleyeyim” dedi ve Ercan'a “Celal’i taklit edecekse bunu papyon takmaya başlayarak değil, bilim yaparak, makale yazarak yapsın" şeklinde yanıt verdi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan konu ile ilgili, "'Ya Ahmet abi, İstanbul’da şöyle yakışıklı (bir) deprem olsun, her tarafı bir yıksın geçirsin. Bu şehri biz yeniden kuralım’ dedi. Dedim ki, ’Ya Celal böyle bir şey olabilir mi? Bütün insanlar ölecek.’ ‘Temizlersin ya’ dedi. Sonuçta Celal böyle halüsinasyon görür aşağı yukarı deprem üzerine. Sürekli böyle… Ortaya durmaz. Sürekli olarak uçlarda durur Celal. Yapısı böyle" ifadelerine yer vermişti.

DEPREM BEKLENEN DİĞER İLLER

Deprem beklenen iller ile ilgili açıklama yapan Naci Görür ise "Bizim endişe ettiğimiz yerler Bingöl ile Karlıova arasında, Doğu Anadolu fayının en Kuzey Doğu ucunda bir kesim var. Orada en son deprem 1766 gibi oldu, oradan endişe ediyoruz. Bu Maraş fayından dolayı, Hatay ve Adana havzası kesiminde dikkatli olmamız lazım" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç