İstanbul'da Bina Çöktü 1 Kişi Hayatını Kaybetti! Çok Sayıda Yaralı Var!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İstanbul'da Bina Çöktü 1 Kişi Hayatını Kaybetti! Çok Sayıda Yaralı Var!

İstanbul Küçükçekmece'de bir apartman sebebi henüz belli olmayan bir nedenle çöktü! İşte haberin detayları...

Haberler 2 Haz 2024 0
İstanbul'da Bina Çöktü 1 Kişi Hayatını Kaybetti! Çok Sayıda Yaralı Var!

Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi ile Geçit Sokağı'nın kesişim noktasındaki 3 katlı bir apartman henüz belirlenemeyen nedenle çöktü.

Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi.

1 kişinin hayatını kaybettiği ve 8 kişinin yaralı olarak kurtarıldığı binanın enkazında herhangi birisinin kalmış olma ihtimaline karşı AFAD ekipleri hassas cihazlarla ses dinledi. Ekipler dinleme yaptığı sırada vatandaşlar da ses çıkarmamak için yere çöktü. Hassas burunlu köpekler enkazda arama yaptı.

8 KİŞİ YARALI OLARAK KURTARILDI

İstanbul Valisi Davut Gül, olay yerinde yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Küçükçekmece’de saat 08.40 sıralarında zemin artı 3 katlı bir bina kendiliğinden çöktü. Zeminde iş yeri var. Bir üst katın ise büro olarak kullanıldığını biliyoruz. Üstteki iki katta da aileler yaşıyor. İlk etapta, AFAD’ın koordinesinde itfaiye ve diğer kuruluşlar olay yerine geldiler. Belediye, itfaiye, sağlık, emniyet gibi gelmesi gereken bütün kurumlar geldiler.

Enkazda kalan son kişi de yaralı olarak kurtarılmıştır. Olayda 1 kişi hayatını kaybetmiş, 8 kişi de yaralanmıştır. Enkazda an itibariyle kalan şahıs bulunmamakta olup, arama kurtarma ekiplerinin enkazda dinleme çalışmaları devam etmektedir. 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç,  "Hepimizi üzen olayla ilgili Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 1 Cumhuriyet savcısı ile 3 kişilik bilirkişi heyeti görevlendirilmiştir. Bilirkişi heyeti, incelemelerine başlamıştır. " dedi.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç