İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Gaziantep TOKİ 150 Bin Sosyal Konut Evleri Sayısı (2022 Başvuru Ne Zaman?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Gaziantep TOKİ 150 Bin Sosyal Konut Evleri Sayısı (2022 Başvuru Ne Zaman?)

TOKİ 150 bin sosyal konut projesinde Ankara, İstanbul, İzmir, Gaziantep ve Antalya'ya yapılması planlanan konut sayısı öğrenildi.

Emlak 30 Mayıs 2022 17:02 3
İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Gaziantep TOKİ 150 Bin Sosyal Konut Evleri Sayısı (2022 Başvuru Ne Zaman?)

TOKİ 150 bin sosyal konut Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Gaziantep başvurusu ne zaman?

TOKİ, 150 bin sosyal konut projesi kapsamında 81 şehirde 150 bin konut yapacak ve yapılacak bu sosyal konutlarla vatandaşlar uygun fiyatlara ev sahibi yapılacak. Kira öder gibi 15-20 yılda ev sahibi olacak Ucuza ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar ise konut başvurularının ne zaman başlayacağını, 150 bin sosyal konut projesi kapsamında illerine kaç konut yapılacağını araştırmaya başladı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önümüzdeki Ağustos ayında konu ile ilgili açıklama yapacak ve konut projesi başvurularını başlatacak. Bakan Murat Kurum konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Konut ihtiyacı olan vatandaşlarımız için yeni bir paket açıklandı. Bu çalışmayı biz yine sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın konut alabilmelerine imkan sağlayacak çalışmaları birlikte yürütüyoruz. Girdide, hammaddede, geliştiricilere destek olabilecek çalışmaları yapıyoruz. Son 20 yılda Sayın Cumhurbaşkanımız vatandaşlarımız ev sahibi olsun diye bir çalışma başlattılar. 2002 yılından bugüne 1 milyon 137 bin konut üretmişiz ve üretmeye de devam ediyoruz. İnşallah ağustos ayında da sanayi tesisleri kuracağız. Orta ölçekli işletmeci kardeşlerimiz illerde gelen talebe göre belirlediğimiz alanlarda sanayi sitesi kuracağız. Kura yöntemiyle çok az peşinatlarla 15-20 yıllık vadelerle olacak. İlk kez bu programda söylüyorum, ağustos ayında Sayın Cumhurbaşkanımız bu projeyi vatandaşlarımıza sunacaklar." dedi.

ANKARA'YA KAÇ KONUT YAPILACAK?

Son 100 bin sosyal konutta Ankara'ya 4 bin konut yapılmıştı. Bu sefer 6 bin civarı yapılması bekleniyor. Sizce yeterli mi? Sizce kaç tane yapılmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

İSTANBUL'A KAÇ KONUT YAPILACAK?

İstanbul'a son projede 10 bin konut yapılmıştı. Bu sefer 15 bin yapılması bekleniyor. Sizce yeterli mi? Sizce kaç tane yapılmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

İZMİR'E KAÇ KONUT YAPILACAK?

İzmir'e 3500 yapılmıştı son seferde. Bu sefer 4500 civarı yapılması bekleniyor. Sizce yeterli mi? Sizce kaç tane yapılmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

ANTALYA'YA KAÇ KONUT YAPILACAK?

Son seferde Antalya'ya 900 konut yapılmıştı. Bu sefer 1500 civarında yapılması bekleniyor. Sizce yeterli mi? Sizce kaç tane yapılmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

GAZİANTEP'E KAÇ KONUT YAPILACAK?

Son kampanyada 4 bin 200 konut yapılmıştı. Bu sefer 6 bin 500 civarında yapılması bekleniyor. Sizce yeterli mi? Sizce kaç tane yapılmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

BAŞVURU BAŞLAMA TARİHİ

TOKİ konutlarının başvuru tarihi Ağustos olarak açıklandı. Başvurular başladığında bildirimle haberdar olmak , sosyal konutlar hakkında bilgi sahibi olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

TOKİ'DEN KİRALIK EV

Son dakika bilgilerine göre TOKİ'nin yakın zamanda yeni bir projeye başlayacağı iddia edildi. Projede uygun fiyata ev yapılacağı ve kiraya verileceği öğrenildi. Söz konusu projenin detayları için TIKLAYIN

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Antalyaya 1500 yetmez
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Antalyaya bu rakamın en az 5 katı yapılmalı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Tokinin İzmirde, Balçova, Narlıdere, Güzelbahçeye ev yapmasını istiyoruz. Hep aynı semtlere ev yapılıyor.