İsrail Dışişleri: 'İsrail Vatandaşları Hemen Türkiye'yi Terk Etsin'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İsrail Dışişleri: 'İsrail Vatandaşları Hemen Türkiye'yi Terk Etsin'

İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan bir son dakika açıklaması yapıldı ve İsrail vatandaşlarının hemen Türkiye'yi terk etmesi istendi.

Dünya 13 Haz 2022 16:21 0
İsrail Dışişleri: 'İsrail Vatandaşları Hemen Türkiye'yi Terk Etsin'

Son dakika : İsrail Dışişleri'ndne Türkiye'yi terk edin çağrısı geldi.

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid bir son dakika açıklamasında bulundu. Gündeme düşen son dakika açıklamasında Lapid, İsrail vatandaşlarının İstanbul'u ve Türkiye'yi acilen terk etmeleri gerektiğini söyledi.

Söz konusu açıklamada İralı casusların İstabul'da İsrailli olan kişilere yönelik aktif şekilde saldırı planı yaptığı ve bu yönde istihbaratların geldiği, bu nedenlerden dolayı İsrail vatandaşlarının acilen İstanbul'u terk etmeleri gerektiğine yer verildi. Açıklamanın devamında sadece İstanbul değil ülkeyi terk etmeleri çağrısı yapıldı. 

Lapid yaptığı açıklamasında gerçek ve yakın bir tehlikenin olduğunu söyledi. "Gerçek ve yakın bir tehlike mevcut." diyen Lapid, "Halihazırda İstanbul'daysanız, en kısa zamanda İsrail'e dönün. İstanbul'a seyahat planınız varsa da iptal edin. Hiçbir tatil canınızdan önemli değil" diyerek Türkiye'de , özellikle de İstanbul'da yaşayan İsrail vatandaşlarını uyardı. 

BİRKAÇ SALDIRI GİRİŞİMİ OLDU

Bakan yaptığı açıklamada , son dönemlerde İranlıların İsraillilere yönelik bazı terör saldırısı düzenlemeye kalkıştığını da iddia etti. 

Bu açıklamadan önce söz konusu iddialar Jerusalem Post adlı gazetede çıktı. Bu gazeteye konuşan İsrailli güvenlik yetkilileri, İran'ın Türkiye'yi ziyaret eden İsrailli vatandaşlarına saldırı girişiminde olduğunu söylemiş ve dikkatli olmaları gerektiğ bildirilmişti. 

TÜRK VE İSRAİL GÜVENLİK BİRİMLERİ ORTAK ÇALIŞIYOR

Söz konusu haberde geçen ay bazı saldırı girişimlerinin olduğu ancak Türkiye ile İsrail güvenlik güçlerinin ortak çalışma sonucu bunu önlediği aktarıldı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç