İspanya'da Korkunç Olay: Sıcak Hava Nedeniyle 237 Kişi Öldü
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İspanya'da Korkunç Olay: Sıcak Hava Nedeniyle 237 Kişi Öldü

Son dakika haberi: İspanya'da sıcak havalar nedeniyle 237 kişi öldü. 4 gündeki ölümler büyük korku yarattı.

Dünya 16 Tem 2022 20:35 0
İspanya'da Korkunç Olay: Sıcak Hava Nedeniyle 237 Kişi Öldü

Yok artık: Sıcak havalar nedeniyle 237 kişi öldü.

Avrupa'da son günlerde ciddi bir sıcak hava dalgası yaşanıyor. Hemen hemen tüm avrupayı esir alan sıcak havalar , felakete neden oldu. Gelen son dakika bilgilerine göre İspanya'da 4 gün içinde sıcak havalar nedeniyle 237 kişi öldü.

Sıcak hava dalgasından en fazla etkilenen ülkeler arasında olan İspanya'da, önümüzdeki günlerde sıcak havaların etkisinin süreceği bildirilirken Avrupa'da sıcak havaların bir süre daha devam edeceği bildirildi. 

İspanya Sağlık Bakanlığı tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada Carlos III Sağlık Enstitüsü , ülkede 10 Temmuz iel 14 Temmuz tarihleri arasınca sıcak havalar nedeniyle 237 kişinin hayatını kaybettiğine yer verildi.

İspanyol haber ajansı EFE'de yer alan haberde 10 Temmuz günü sıcak hava nedeniyle 15 kişi hayatını kaybetti. 11 Temmuz günü ise sıcak havalar nedeniyle toplamda 28 kişi öldü. 12 Temmuz günü ise 41 kişi hayatını kaybetti. 13 temmuz'da 60 kişi hayatını kaybederken 14 Temmuz günü rekor geldi ve 93 kişi hayatını kaybetti.

Dünden bu yana azalmaya başlayan sıcak havalar , bugün biraz daha etkisini kaybetti. Ancak önümüzdeki günlerde sıcaklıkların yeniden yükselebileceği uyarısı yapıldı: 

Sıcaklıklar geçtiğimiz günlerde şu bölgelerde etkili olmuştu:

Cantabria,

Navarra,

La Rioja,

Badajoz

Zaragoza

Yarımada

Mallorca

Uzmanlar, sıcak havalara karşı korunmak için gölgede durulması, zorunlu bir ihtiyaç olmadıkça dışarı güneşe çıkılmaması gerektiğini ve bol bol su içilmesi gerektiğini söylüyor.

GELECEK HAFTA ÇOK SICAK OLUYOR

Avrupa'da sıcak hava dalgasının en çok etkilediği ülkelerden biri olan İngiltere'de, önümüzdeki hafta sıcaklıkların 40 dereceyi görebileceği tahmin ediliyor.

TÜRKİYE'YE GELECEK Mİ?

Avrupa'da görülen sıcak hava dalgasının Ağustos ayı itibarıyla Türkiye'de de görülmesinin beklendiğine yer verildi.  

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç