İslam Memiş'ten Yeni Altın ve Dolar Tahmini: Çok Yakında Alın Diyeceğim...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İslam Memiş'ten Yeni Altın ve Dolar Tahmini: Çok Yakında Alın Diyeceğim...

Sosyal medyada yaptığı yağtığı ekonomi yorumları ile adını son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz İslam Memiş'ten yeni dolar ve altın tahmini geldi.

Finans Magazin 19 Haz 2022 21:06 1
İslam Memiş'ten Yeni Altın ve Dolar Tahmini: Çok Yakında Alın Diyeceğim...

Sosyal medyada yaptığı yağtığı ekonomi yorumları ile adını son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz İslam Memiş'ten yeni dolar ve altın tahmini geldi.

Son dönemde yaptığı ekonomi analizleri ile geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yaptığı açıklamada yeni dolar ve altın tahminlerini paylaşırken dikkat çeken açıklamalar yaptı. İşte detaylar...

15 Haziran'da açıklanan Fed faiz kararının ardından altın ve dolarda hareketlilik başladı. Kritik karar sonrası düşüşe geçen altın fiyatları 19 Haziran 2022 Cumartesi gününde de düşüşün sürdürdü. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise Merkez Bankası'nın sene sonuna kadar 3-4 kez faiz artırımına gideceğini belirterek altın ve dolar için alım ve satım seviyelerini açıkladı. Peki altın hangi seviyeden alınır? Dolar düşecek mi? Altın fiyatlarında son durum ne? İşte İslam Memiş'in dikkat çeken açıklamalar...

"KRİZ GİDEREK BÜYÜCEK"

Ekonomik krizlerin 2023 yılında da devam edeceğini dile getiren İslam Memiş, enflasyonun daha da artacağını işaret etti. Memiş aynı zamanda Merkez bankaları ve başkanlarının enflasyonla mücadeleyi sadece faiz artırarak yaptığını vurguladı.

ALTIN İÇİN ÖNGÖRÜLERİNİ AÇIKLADI

Gram altının 1016 seviyesinde (16 Haziran), güçlü destek seviyesi 950, güçlü direnç seviyesi 1050 seviyesi olduğunu belirten Memiş, ay sonuna kadar altının ons fiyatının 1880 dolar görebileceğini vurguladı.
"Gümüşün gram fiyatı 12.04 lira seviyesinde. 11.70'e kadar gerilemişti. Tekrar dolar kurundan destekle güçlü duruyor. Ons fiyatı 21.59 dolar seviyesinde."

"YATIRIMCILARIN GÖZ BEBEĞİ"

"Dünyada en çok baskılanan, ucuz olan emtia. Alınabilecek, orta ve uzun vadede yatırımcısının göz bebeği olmaya devam ediyor."

DOLAR KURUNA DİKKAT

"17.50 direnç seviyesinde olsa da dolar kurunda benim beklentim var. Ben TL'ye geçmiştim. Korku varsa dolar TL 16.75, gram altın 980'e kadar gerileyince tekrar yorum yapacağım. Gerileme ihtimali varsa bekleyelim, yoksa alalım diyeceğim." dedi.

DOLAR ALTINDA GÜNCEL FİYATLAR

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru 17 lira 33 kuruş seviyesinden, gram altın ise 1.024 lira seviyesinden işlem görüyor. 

Not: Bu haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım tavsiyesi, yatırım danışmanları ve aracı kurumlar tarafından verilen bir hizmettir. Finans7.com yatırım tavsiyesi vermez.

Finans7.com  |Ankara 

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
"Alın" derken avaz avaz, "satın" derken fısıltı bile duymadım