İslam Memiş'ten Yeni Açıklama: Altın Yıl Sonunda Bu Seviyeyi Görecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İslam Memiş'ten Yeni Açıklama: Altın Yıl Sonunda Bu Seviyeyi Görecek

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş altın ve dolar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Altın 14 Eylül 2022 17:51 0
İslam Memiş'ten Yeni Açıklama: Altın Yıl Sonunda Bu Seviyeyi Görecek

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş altın ve dolar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yaptığı tahminlerle dikkat çeken Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın için 1400 lira tahminiyle ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. 

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Borsanın bir aylık getiride pozitif ayrıştığını görüyoruz ancak ülke ekonomisine katkı kısmı tartışılır. Bu tarafta pozitif görünüm devam ediyor. Seçim ekonomisi belirlendiği için bu taraf destekleniyor gibi duruyor. Dolar TL serbest piyasalarda 18.28-18.31 lira aralığında. Gram altın TL ekranlarda 1007, banka ve serbest piyasalarda 1019-1023 lira aralığında. Euro dolar paritesi 1.0183 seviyesinde. Hızlı toparlanma ile haftaya başladı. Sterlin dolar 1.1680. Çünkü dolar endeksi haftaya düşüşle başladı.

Petrol fiyatlarındaki pozitif görünüm devam ediyor. Brent petrol varil fiyatı yine 93 dolar seviyesinde. Yıl sonu 120-140 dolar aralığı öngörümüz vardı. Yükselişlerin devam edeceğini öngörüyorum" dedi.

İşte İslam Memiş'ten, gram altın için ise şu değerlendirmeleri yaptı...

GRAM ALTIN İÇİN 1450 LİRA AÇIKLAMASI

Altının ons fiyatı haftaya pozitif başladı. Yükseliş için 1728 doların üzerinde iki gece kapanış lazım. Şu anda 1724 dolarda olsa da 1728 üzeri iki kapanış olmadıkça buradaki görünümün pozitif olduğunu söyleyemiyorum. ABD'deki enflasyon verisi çok önemli. Açıklanacak veriyle birlikte hem emtia hem pariteler hem de doların seyrinde daha net tablo göreceğiz. Amerikan enflasyon verisi piyasalar için oldukça önemli. Buna göre Fed 20-21 Eylül'de yol haritası belirleyecek. Şahin tonda açıklamalar devam ediyor Fed üyelerinden. 75 puanlık faiz artırımını destekliyoruz diyorlar. Fed'in 21 Eylül'deki 50 mi 75 mi beklentisi ne kadar 50 beklentisi yoğun olsa da trend 75'e doğru kayıyor. Gram altın TL yine makas aralığına dikkat edin.

TGRT Haber yayınında da yorum yapan İslam Memiş, gram altın için yıl sonu hedefinin halen geçerli olduğunu belirterek tüm emtiaların yükselişe geçtiğine dikkat çekti.

Gram altının geçtiğimiz günlerde 1.000 lira altına düşmesine rağmen yeninden yükselişe geçmesini değerlendiren Memiş, pozitif yükselişin devam ettiğini söyledi. “Yıl sonunda gram altın için 1.400 lira tahminim devam ediyor” diyen Memiş, dolar/TL kurunda bir geri çekilme görülmesi durumunda ancak gram altında 1.000 liranın altının konuşulabileceğini söyledi. 

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değidlir. Finans7.com piyasalar, borsa, döviz, kripto paralar ve emtialar hakkında yatırım tavsiyesi vermez.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç