İslam Memiş'ten son dakika: Borsa neden düşüyor, seçim sonrası yükselecek mi?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İslam Memiş'ten son dakika: Borsa neden düşüyor, seçim sonrası yükselecek mi?

Son dakika haberi: Piyasa uzmanı İslam Memiş bir son dakika açıklamasında bulundu. Memiş yaptığı açıklamada borsa tahmininde bulundu.

Borsa 7 Mayıs 2023 08:53 0
İslam Memiş'ten son dakika: Borsa neden düşüyor, seçim sonrası yükselecek mi?

İslam Memiş'ten bir son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada İslam Memiş, yatırımcılara önemli tüyolar verdi.

Borsa İstanbul'da son günlerde yaşanan düşüş ile birlikte Bist 100 endeksi kritik seviyelerin altına geriledi. Gelen son verilere göre Xu100 endeksi 4400 TL seviyesine kadar geriledi. Bu düşüşü beklediklerini söyleyen Memiş, “Seçim öncesi borsa bıçak sırtında beklerken yatırımcı aslında fırsat buluyor” dedi.

Seçimden önce her zaman piyasalarda bekle gör politikasının olduğunu söyleyen İslam Memiş, yine aynı sürecin yaşandığını söyledi ve “Çünkü biz 4 bin 500 puan devamında 4 bin puan seviyesini bekliyorduk. Seçim fiyatlaması ve dolar bazlı kâr satışı düşüşlere neden oldu. Şimdi yüzde 50 alım yapan 4 bin 150-4 bin 200’den ikinci alımını yapar ve bekler. Nereyi? 6 bin puanı" değerlendirmesinde bulundu.

Dolar kurunda bu sene yaşanacak atakların piyasalarda risk oluşturacağını ve dolarizasyonun önüne geçilmek üzere borsanın destekleneceğini söyleyen İslam Memiş, bu süreçte borsada yükselişin olabileceğini söyleyerek, “Dolar ve borsa aynı anda yukarı gider ve yatırımcı borsayı tercih edebilir. Buna şaşırmamalı" dedi.

Memiş yaptığı açıklamasının devamında, “Döviz derken dolar mı, euro mu veya sterlin mi? Altın derken sarrafiye grubu mu, has astar altın mı? Bu ayırımı iyi yapanın işçilik farkını da düşünmesi gerek" dedi.

Yatırımcıların borsada hisse değerine odaklandığını söyleyen İslam Memiş, bunun yanlış bir düşünce olduğunu söyledi ve “Yapılması gereken çok basit, borsa endeksi/dolar = dolar karşısındaki değeri bulursun. Yani (dün) 4 bin 537/19,87= 228 dolar" dedi.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç