İslam Memiş'ten Dolar ve Altın Tahminleri: Mayıs'ta Kıyamet Kopacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İslam Memiş'ten Dolar ve Altın Tahminleri: Mayıs'ta Kıyamet Kopacak

Döviz kuru ile altın fiyatları için önemli bir tahmin geldi. Yapılan son dakika açıklamasında Mayıs ayı işaret edildi.

Altın 5 Nisan 2022 11:35 0
İslam Memiş'ten Dolar ve Altın Tahminleri: Mayıs'ta Kıyamet Kopacak

Son dakika haberi: Dolar kurunda kritik açıklama geldi: Fena patlayacak.


Ünlü ekonomist İslam Memiş bir son dakika açıklamasında bulundu. Memiş yaptığı açıklamada dün açıklanan enflasyonu ve piyasalara etkisini değerlendirdi. Dolar 18 liraya kadar çıktığında İslam Memiş, dolar çökecek demiş ve bu açıklamadan kısa süre sonra dolar kuru 12 liraya kadar gerilemişti. Bu açıklama sonrası bir açıklama daha geldi. Dün açıklanan ve rekor seviyede gelen enflasyon sonrası açıklama yapan Memiş, Borsa İstanbul endeksinde yaşanan kazancın hiç sağlıklı olmadığını söyledi.

Yüzde 61'in üzerinde gelen enflasyonun tarım politikalarıyla çok zor olduğunu söyleyen Memiş, halkın hissettiği enflasyonun yüzde 120 civarında olduğunu söyledi. Bunun çok net şekilde hissedildiğini söyleyen Memiş, politikaların tamamen değişmesi gerektiğini söyledi.

Önceden pazardan , marketten kilo kilo malzeme alındığını, şimdi ise tane ile, gram ile alış veriş yapıldığını söyleyen Memiş, gün kurtaran politikaların değil doğru ve sürdürülebilir bir enflasyon ve tarım politikasının izlenmesi gerektiğini söyledi ve enflasyon rakamlarının bu gidişle artmaya devam edeceğini söyledi.

SAĞLIKLI DEĞİL

Enflasyonun rekor geldiği gün borsanın yüzde 2'den fazla değer kazanmasının sağlıklı olmadığını söyleyen Memiş, dolar kurunu da 14.70 'te sabit kaldığını söyledi. Bu kadar yüksek enflasyona karşı borsanın yükselmesinin ve doların baskılanmasının hiç sağlıklı olmadığını söyleyen Memiş, bunun günün birinde patladığında fena patlayacağını söyledi.

18 LİRAYI GÖRMESİ YÜKSEK İHTİMAL, GRAM ALTIN SIKIŞTI

Doların yeniden 18 lira seviyesine gelebileceğinin yüksek ihtimal olduğunu söyleyen Memiş, ciddi anlamda baskılamanın devam ettiğini söyledi. Nisan ayının final olduğunu, Mayıs ayında kıyametin kopacağını söyleyen Memiş, gram altınında da sıkışma görüldüğünü, bunun 900 liranın altına kadar düşebileceğini, bu sarkmaların kalıcı olmayacağını söyledi. Memiş, "900 lira seviyesinin altında alım yapan yaptı, yapamayan kesinlikle çok büyük ziyan içinde olacak. Mayıs ayında çok büyük bir fırtınaya hazır olmak gerekiyor." dedi.

900 liranın altında gram altının alınabileceğini söyleyen Memiş, dövizin şimdi çok ucuz olduğunu söyledi.

Dolar kuru şu sıralar 14.71 TL seviyesinden işlem görüyor. Gram altın ise 912 lira seviyesinden piyasalarda işlem görüyor.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç