İslam Memiş'ten Dolar ve Altın Tahmini: Rekor Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İslam Memiş'ten Dolar ve Altın Tahmini: Rekor Geliyor

Son dakika haberi: İslam Memiş yaptığı son dakika açıklamasında dolar ve altında başlayan yükselişle yeni rekorların yolda olduğunu söyledi.

Altın 2 Eylül 2022 16:16 0
İslam Memiş'ten Dolar ve Altın Tahmini: Rekor Geliyor

Gram altın ve dolarda rekor beklentisi geldi. İşte tahmin.

Hızlı şekilde yükselişe geçen dolar ve gram altın ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Amerika'da Tarım Dışı İstihdam Verilerinin açıklanması ve beklentiden fazla gelmesi üzerine dolar kurunda yükseliş görüldü. Sabah saatlerinde 18 lira 16 kuruş seviyesinde seyreden dolar kuru , verilerin açıklanmasının ardından 18 lira 22 liraya kadar çıktı. 

Sabah 992 lira seviyesinde olan gram altın da tarım dışı istihdam veirleri sonrası yükselişe geçti ve şu sıralar 1001 lira seviyesinde seyrediyor. 

İSLAM MEMİŞ'TEN AÇIKLAMA GELDİ

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş bir son dakika açıklamasında bulundu. Memiş yaptığı açıklamada şu anda gram altının 1000 lira altında olduğunu , ancak alım yaptığınız zaman 1007 lira seviyesinde olduğunu söyleyen İslam Memiş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamadai "Şuan 1.000 liranın altında gram altın yok sevgili kardeşim, şuan 1.007 lira. Olunca söylerim." dedi. Bu açıklamasını her seferinde vurgulayan İslam Memiş, makasın çok yüksek olduğunu söyledi. 

Amerikan Merkez Bankası'nın kararlarının dolar ve gram altını etkileyeceğini söyleyen Memiş, "Altın, gümüş gibi emtialar ciddi anlamda baskılanmaya devam ediyor. Özellikle bu baskılanma kısa vade için kalıcı olmayabilir. Enflasyon artmaya devam ediyor, jeopolitik riskler resesyon riski falan derken altın fiyatlarında tekrar yükseliş trendi olabilir ons bazında. Gram altın tarafındaki hikaye tamamen değişik. İster istemez doların uluslararası piyasalardaki değer artışları içeride dolar / TL kurunun 18.20 lira seviyesinin üzerinde tutulmasına neden oluyor." ifadelerini kullandı ve sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Dolar kuru için yılın son çeyreğinde 20-21 lira aralığında bugünkü ekonomik koşullarda bir fiyatlama bekliyoruz. Eğer bu öngörümüz gerçekleşirse gram altın / TL fiyatında yeni rekorlar da görme ihtimalimiz çok yüksek. Mesela 1.200 – 1.450 bu masada kalmaya devam ediyor. Dolayısıyla emtia fiyatlarındaki bugünkü seviyeler orta ve uzun vade için alım fırsatı verdiğini düşünüyorum.."

Finans7.com  | Ankara
 Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com altın, döviz emtialar, borsalar konusunda yatırım tavsiyesi vermez.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç