İslam Memiş'ten Dikkat Çeken Açıklama! Asıl Artış...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İslam Memiş'ten Dikkat Çeken Açıklama! Asıl Artış...

Altın fiyatlarındaki yükseliş hızlandı! İslam Memiş, gram altın için yeni açıklamasında çok çarpıcı bir zirveden bahsetti. İşte detaylar...

Altın 29 Tem 2022 19:41 0
İslam Memiş'ten Dikkat Çeken Açıklama! Asıl Artış...

Altın fiyatlarındaki yükseliş hızlandı! İslam Memiş, gram altın için yeni açıklamasında çok çarpıcı bir zirveden bahsetti. İşte detaylar...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın ve ons altın değerlendirmesi yaptı. Memiş, 'Altında yükseliş daha başlamadı' diyerek, olası yeni zirve için çarpıcı bir rakam verdi.

Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen Memiş, "Şu anda altın fiyatları haftayı yükselişle tamamlıyor. Fed bir sürpriz yapmadı ancak büyüme rakamlarına bakınca, ABD'de teknik resesyonun başladığına işaret ediyor. Gerçekler gün yüzüne çıktıkça altın fiyatlarında toparlanma isteği oluyor. Altın fiyatlarında baskılanma yerini yükselişlere bırakıyor. Bu bir şey değil, daha yükseliş başlamadı, yükseliş ons altın 1800 dolar seviyesini yukarı yönlü kırınca başlayacak. 1730-1780 dolar aralığını takip edeceğiz. Dünyada daha resesyon fiyatlaması başlamadı. Ekonomik kriz, jeopolitik riskleri gördük ancak resesyon fiyatlarını görmedik. Bu içeride gram altın TL'de yeniden rekor fiyatlarını gösterebilir. Kısa vade için vatandaşlarımız, almayı ihmal edenler panik yapabilir. Kısa vade içinde ağustos ayında 1000 altına sarkabilir, son bir alım fırsatı olarak ön planda duruyor" dedi.

Önümüzdeki yıllar için gram altında 1450 lira gibi bir öngörüde bulunan Memiş, "Eylül ayı itibarıyla altın fiyatları kaldığı yerden devam edecek. 1200 ve 1450, altını gerçek fiyatı 1450 lira. Kırılması zor görülüyor ama... Tam altın fiyatlarının sevdiği ortamdan geçiyoruz. Merkez bankaları baskılamaya devam ediyor. Altın yapacak olanlar, düğün yapacaklar vardır, bence ihmal etmesin. Önümüzdeki yıllarda 1500 lira seviyesini konuştuğumuzda vatandaşımız şunu iyi algılamalı, altınla borçlanılmaz, önümüzdeki yıllarda da güçlenme sürecini devam ettirecektir diye tahmin ediyorum" diye konuştu.

DOLAR ALTINDA GÜNCEL FİYATLAR

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru 17 lira 92 kuruş seviyesinden, gram altın ise 1.016 lira seviyesinden işlem görüyor. 

Not: Bu haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım tavsiyesi, yatırım danışmanları ve aracı kurumlar tarafından verilen bir hizmettir. Finans7.com yatırım tavsiyesi vermez.

Finans7.com  |Ankara 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç