İslam Memiş'ten çarpıcı altın tahmin geldi! Mart ve Nisan aylarında...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İslam Memiş'ten çarpıcı altın tahmin geldi! Mart ve Nisan aylarında...

Para ve altın piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarında kademeli olarak beklediği yeni zirveleri açıkladı. Detaylar haberde.

Altın 17 Ocak 2023 15:00 0
İslam Memiş'ten çarpıcı altın tahmin geldi! Mart ve Nisan aylarında...

Son dakika: Altın fiyatlarında yükseliş devam edecek mi?

2023 yılına hızlı bir giriş yapan altın fiyatları ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Altın fiyatları ile ilgili açıklamalarda bulunan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Bunu sakın yapmayın" diyerek uyarıda bulundu. 

ALIM FIRSATINI KAÇIRMAYIN

Haber Global TV'de katıldığı bir programda 2023 yılında altın fiyatları tahminlerini değerlendiren finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altında kademeli olarak beklediği yeni zirveleri açıkladı. Kısa vadede bir geri çekilmeden de bahseden Memiş, "Alım fırsatını kaçırmayın" dedi.

"ALTIN 2023'TE YÜZDE 60 GETİRİ SAĞLAYACAK"

İslam Memiş'in açıklamaları şu şekilde;

"Ekran fiyatlarında 1137 lira olan gram altın 1151 lira Kapalıçarşı'da. Yıla hızlı bir yükselişle başladı, her geçen gün rekor tazeliyor. Ons altın yükseliyor.

Resesyon riski, IMF uyarıları önemli oldu. 2022'de baskı altında kalmıştı altın fiyatları ancak 2023'te ciddi bir beklenti var bu da merkez bankalarının altın alımını artırdı.

Fiziki tarafta da sadece dolar kurundan destek almıştı. 2022'de yüzde 43 değer kazanan gram altının 2023'te yüzde 60'tan fazla getiri sağlayabileceğini tahmin ediyoruz.

"SAKIN ACELE ETMEYİN"

1100 seviyesine kadar kısa vadede bir geri çekilme olabilir. Önümüzdeki haftalarda olabilir. Ancak ekranlarda belki daha alt rakamlar da görebiliriz ama vatandaş 1100'ün altında alması zorlaşıyor.

Destek seviyelerine çekildikten sonra yeni bir atak bekliyorum. Bu da yılın ilk çeyreği, mart nisana tekabül ediyor. 1280'li rakamlar, 1350'li rakamlar, yıllık bazda 1450'li rakamlar sürpriz olmayacaktır. Özellikle altın borcu olanlar kısa vadedeki geri çekilmeleri fırsata çevirebilir.

Buraya kadar yükselecek, bu kadar zararım olur diye hesaplama yapabilirler. Elinde altın olanlar da acele etmeyin, yeni rekorlar göreceğiz. Yaz aylarında 1300'lü rakamları rahatlıkla telafuz edebiliriz. Gümüş yatırımcısı da satış için acele etmemeli.

Eline yeni TL geçmiş olanlar var, altın almayanlar var, bunlara diyoruz ki birkaç hafta bekleyin ancak elinde altın olana da satış için acele etmeyin diyorum."

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi içermez.

Finans7.com I Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç