İslam Memiş'ten Beklenen Gram Altın ve Dolar Tahmini Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İslam Memiş'ten Beklenen Gram Altın ve Dolar Tahmini Geldi

Son dakika haberi: İslam Memiş bir son dakika açıklamasında bulundu ve gram altın, dolar, kripto paralar konusunda tahminlerini yayınladı.

Altın 13 Haz 2022 17:52 1
İslam Memiş'ten Beklenen Gram Altın ve Dolar Tahmini Geldi

Altın yükselir mi düşer mi tahmini geldi.

Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş bir son dakika açıklamasında bulundu. Youtube kanalı üzerinden açıklama yapan Memiş, altın fiyatları ile ilgili beklenen tahminini kamuoyu ile paylaştı. 

ÖNCELİKLE BAKALIM GRAM ALTIN NE KADAR

Gündüz saatlerinde 1043 lira seviyesine kadar çıkan gram altın öğleden sonra düşmeye başladı. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre gram altın 1013 lira seviyesine kadar geriledi. İşte gram altın fiyatında yaşanan düşüşün grafiği:

Çeyrek altın ise 1658 lira seviyesinden işlem görüyor.

İSLAM MEMİŞ AÇIKLADI: GRAM ALTIN YÜKSELECEK Mİ DÜŞECEK Mİ?

Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş bir video yayınladı. Yayınlanan videoda piyasaların gözü kulağının Fed'in faiz kararında olduğunu söyledi. Çarşamba günü saat 21.00'da açıklanacak faiz kararına kısa süre kala piyasaların hareketlendirğini, ons altın fiyatlarının düştüğünü söyleyen Memiş, "Cuma günü ABD'de açıklanan veriler sonrası piyasalar oldukça hareketlendir. Daha sonra ABD bir açıklama yaptı ve faiz arttırarak enflasyonun düşürülmesinin zor olduğunu söyledi.

Bu açıklama sonrası faiz artacak mı çok merak edildi. Piyasaslarda bazı yatırımcılar 75 baz puan, bazıları 50 baz puan , bazıları ise 25 baz puan bekliyor. Özellikle faiz arttırımı devam ederken enflasyonun düşmemesi, Fed'in de makas değiştirmesine neden olabilir. 

Fed'in şahin tonda açıklamalarına ara verebileceğini, faizleri biraz yatay seyredebileceğini öngörüyorum. Ahresif faiz artışları tüm piyasaları ve Amerikan borsalarını olumsuz etkileyecek. Bugün dolar kurunda yukarı yönde hareketler görünüyor. Fed'in şahin duruşu buna neden oluyor. Kripto parada da bu nedenle düşüş var. 

Yükselen bir enflasyon var Amerika'da ama dolar güçleniyor. Bunun açıklaması şu Fed daha da şahinleşecek. Kriptoda yatırım yapanların soğuk kanlılıkla beklemesi ve acele kararlar almaması gerekiyor. 

Gün içerisinde altın ons fiyatı 1879 dolara çıktıktan sonra hızlı bir geri çekilme oldu. bandımız 1780-1880, Fed'den sonra 1880-1980 bantı olacak. 

Elimde Dolarım var ne yapabilirim. Euro, Sterlin, Altın ve Gümüş dolar karşısında sert gerilediği için 10 bin doları örnek verelim 4'e bölerek bunları alabilirsiniz. 

Ben bütün varlıklarımı satıp TL'ye geçtim. Türkiye'ye moral vermek için ben giçbir varlığımı dövizlere ve emtialara yatırmayacağım 1-2 ay.  Benim bu kişisel tercihime birçok yol arkadaşım destek verdi. "

İslam Memiş yaptığı açıklamada açıklanacak yeni paketlerle önümüzdeki 1 ay içinde döviz kurlarında düşüş beklediğini söyledi. Memiş açıklamasında, "Üstelik son zamanlarda dolar kurunda 17,80 TL ve gram altın fiyatında 1.050 lira seviyelerini telaffuz ediyorum.” dedi.  Memiş açıklamasında, ''Ben dolar/TL kurunda 17,80 ve gram altında 1.050 lira seviyelerini gördükten sonra pik olacağını ifade etmiştim. Temmuz ayında pik seviyelerin geleceği beklentim de sürüyor." dedi.

İşte açıklamanın tamamı:

Not : Bu haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. 

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bu adam hiç güven vermiyor