İslam Memiş'ten Altın Alacaklara Uyarı: Gram Altın Aslında 935 Lira
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İslam Memiş'ten Altın Alacaklara Uyarı: Gram Altın Aslında 935 Lira

Son dakika haberi: İslam Memiş gram altın ve ons altın fiyatları hakkında dikkat çeken bir son dakika açıklamasında bulundu.

Altın 12 Mayıs 2022 22:17 0
İslam Memiş'ten Altın Alacaklara Uyarı: Gram Altın Aslında 935 Lira

İslam Memiş'ten altın ifyatları için son dakika açıklaması geldi.

Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş A Haber canlı yayınına katıldı ve dikkat çeken son dakika açıklamalarında bulundu. MEmiş yaptığı son dakika açıklamasında altın fiyatlarına değindi ve önemli değerlendirmelerde bulundu. 

Altını iki türlü değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Memiş, öncelikle ons fiyatına bakılması gerektiğini, diğerinin ise gram altın değeri olduğunu söyledi. Ons altın fiyatında , Amerika enflasyon verisi ve Fed faiz kararının baskı yaptığını söyleyen Memiş, baskıların enflasyon verilerinin beklenenin üzerinde gelmesi ile daha da arttığını söyledi.

4 aya yakın süredir altının baskı altında olduğunu söyleyen, 2 bin dolar seviyesinin altına düşmesinden sonra bir türlü yukarı çıkamaytan ons fiyatının kısa vadede toparlanmasının zor olduğunu söyledi. 

ÖNEMLİ SEVİYE

"Burada önemli olan faktör 1.800 dolar seviyesinin altına sarkacak mı?" diyerek sözlerini sürdüren Memiş, "Çünkü FED yılsonuna kadar 3 kez daha faiz artırımı yapacak muhtemelen beklentiler o yönde." ifadelerini kullandı ve ons üzerinde baskının devam edeceğini söyledi.

Altının şu anda 1850 dolar seviyesinin altına sarkmayı istemediğini söyleyen Memiş, "1Ancak şu anda 1.850 dolar seviyesinin aşağısına çok da sarkmak istemiyor ons altın ve muhtemelen de tekrar 1.900 dolar seviyesinin üzerinde yukarı yönlü ataklar görebiliriz Dünyada çok düşük olmayan bir altın fiyatı karşımızda olabilir." ifadelerini kullandı.

DOLAR ARTIYOR

İçerie dolar kurunun artmaya devam ettiğini söyleyen Memiş, "Ama içeriye baktığımız zaman tekrar dolar kuru 15.30 lira seviyesinin üzerinde 850 dolar seviyesinin altına sarkmayan ons altın da var haliyle gram altın 935 lira şu anda." ifadelerini kullandı. 

ÖNEMLİ BİR BİLGİ VERMEK İSTERİM

Memiş sözlerinin devamında altın alımında makas sorununa değindi ve "Ben vatandaşlarımıza şu konuda önemli bir bilgi vermek isterim. Sizin ekran görmüş olduğunuz gram altın TL fiyatı şu anda 908 TL. Ancak Kapalıçarşı piyasasına geldiğiniz zaman fiziki altın aldığınız zaman veya bankalarda işlem yaptığınız zaman gram altın TL fiyatı şu anda 936 lira." dedi.

Memiş sözlerini şu şekilde sonlandırdı: "Bu ayrımı mutlaka çok iyi yapması gerekiyor vatandaşlarımızın. Şu anda ekranda gördüğümüz fiyat 908 lira ama Kapalıçarşı piyasasında şu anda gram altın 936 lira. Fiyatlarda yukarı yönlü hareketler bekliyoruz."

.GRAM DÜŞÜŞE GEÇTİ

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre gram altında , Türkiye'de piyasalar kapandıktan sonra düşüş başladı. Gündüz 915 lira seviyesinden işlem gören gram altın , akşam saatlerinde düşmeye başladı ve şu sıralar 902 lira seviyesinden işlem görüyor. 

Dolar kurunda ise yükseliş devam ediyor. Geçen hafta 14.80 TL seviyesinde olan dolar kuru bu hafta sert yükselişini sürdürdü ve şu sıralar 15.40 TL seviyesinde işlem görüyor. Euro kuru ise 15.98 TL seviyesinde işlem görüyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç