İslam Memiş ve Yıldırımtürk'ten Altın Tahminleri: Deprem Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İslam Memiş ve Yıldırımtürk'ten Altın Tahminleri: Deprem Geliyor

Altın alacaklar, satacakları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. İki uzman isim, kritik tahminlerini paylaştı.

Altın 28 Mayıs 2022 11:09 0
İslam Memiş ve Yıldırımtürk'ten Altın Tahminleri: Deprem Geliyor

Altında büyük deprem geliyor.

Önceki haftayı 940 lira seviyelerinden kapatan gram altın, son haftaya oldukça hızlı başlamış ve beklenen faiz kararı ile birlikte 980 liralara kadar çıkmıştı. Dün ABD'den gelen açıklamalar biraz düşüşe neden oldu ve gram altın haftayı 969 lira seviyesinden kapattı. Yaşanan bu düşüş sonrası ünlü ekonomistlerden,  altın uzmanlarından son dakika açıklamaları gelmeye başladı. Biz de Finans7.com olarak bu yazımızda söz konusu tahminlere yer verdik.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk bir son dakika açıklamasında bulundu. Altının ons fiyatının 1800 ile 1900 dolar seviyeleri arasında hareket edeceğini, Haziran ayı sonunda ise onsun 1950 dolar seviyesinin üzerine çıkacağını söyledi. Yıl sonuna kadar ons fiyatının 2 bin ile 2 bin 150 dolara kadar çıkacağını düşündüğünü söyleyen Yıldırımtürk, "Çünkü gıda enflasyonu ve jeopolitik riskler gibi altını destekleyen sorunlar devam ediyor" ifadelerini kullandı. 

Haziran sonunda doların 17 lira olacağını söyleyen Yıldırımtürk, bu durumla birlikte gram altının önce 1000 liraya , daha sonra ise 1450 liraya çıkacağını söyledi. 

İSLAM MEMİŞ: 2 BİNİN ÜZERİNE ATAK BEKLİYORUM

Ünlü Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yaptığı son dakika açıklamasında ons altındaki sarkmaların bir toparlanma süreci olduğunu söyledi. Memiş açıklamasında, Çünkü jeopolitik riskler, küresel çapta tedarik sıkıntıları ve tüm dünyada enflasyon devam ediyor. Bu da yatırımcıları güvenli limana yönlendiriyor. Onstaki artışın temel nedeni bu." dedi ve altının ons fiyatında 2 bin dolar atağını beklediğini söyledi. 

TEMMUZ'DA 1200, YIL SONU 1450 TL

Gram altında yükselişin süreceğini söyleyerek sözlerini sürdüren İslam Memiş, gram altının ons ile paralel olarak Temmuz ayında 1200 lira seviyesine çıkacağını , daha sonra 2022 sonunda kademeli şekilde 1450 lira seviyesine kadar çıkacağını söyledi. Altını olanların satmak için acele etmemeleri gerektiğini söyledi ve Temmuz'dan sonra gram altının 1000 liranın altına gerilemeyeceğini söyledi ve asıl yükselişlerin henüz başlamadığını söyledi. 

SERT DÜŞÜŞ OLUR MU? NE YAPMALIYIM?

Altında en büyük korku bu. KKM gibi bir sistemin getirilme ihtimali yatırımcıyı tedirgin ediyor. Bu konuda açıklama yapan Memiş'in açıklamaları aşağıdaki videoda.

Not: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç