İslam Memiş Uyardı! Altında Son Fırsat!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İslam Memiş Uyardı! Altında Son Fırsat!

Altın profesörü İslam Memiş, altınla ilgili açıklamalar yaptı! İşte o açıklamalar ve detaylar...

Altın 10 Ağu 2023 11:06 0
İslam Memiş Uyardı! Altında Son Fırsat!

Altın ve döviz piyasalarının yakından takipçilerinden biri olan İslam Memiş, önemli bir uyarıda bulunarak yatırımcıların dikkatini çekti.


Memiş, altın fiyatlarının yaşadığı düşüşlerin geçici olabileceği ve bu durumun yatırımcılar için bir alım fırsatı yarattığına işaret etti. Bu uyarı, altın fiyatlarında meydana gelen geri çekilmelerin, gelecekteki potansiyel yükseliş için bir "son fırsat" olabileceği anlamına gelirken, yatırımcılara düşük fiyat seviyelerinde altın alımını değerlendirmeleri konusunda bir perspektif sunuyor.

İslam Memiş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in enflasyon açıklamasına vurgu yaparak, Şimşek'in 2024'ün ilk yarısına kadar yükselişi işaret ettiğini belirtti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) enflasyon sunumunda da benzer beklentilerin dile getirildiğine dikkat çekti. Bu durum, piyasalarda önemli bir etkiye neden oldu ve altın, gümüş gibi değerli metaller ile dolar karşısındaki enstrümanlarda toparlanma görüldü.

ALTINDA SON FIRSAT UYARISI

Piyasalar, son günlerde ABD'den gelen haberler ve yurtiçi gündemin etkisi altında hareketli bir süreç yaşadı. Altın, dolar ve borsa gibi yatırım araçları üzerindeki etkiler devam ediyor. Altın, yatırımcıların gözdesi olarak başlayan bir rekor serisinin ardından düşüşe geçti. ABD'den gelen veriler, doların diğer para birimlerine karşı güçlü duruşu ve diğer yatırım araçlarını etkileyerek bu düşüşe katkıda bulundu.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasaları değerlendirerek çarpıcı bir yorumda bulundu. Memiş, altın için "son fırsat" uyarısı yaparken, eylül ayı için ise "yeni enstrüman" tahmini yaptı.


İslam Memiş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, enflasyonun piyasalar üzerindeki etkisini değerlendirdi. Enflasyondaki yükselişin beklenen bir gelişme olduğunu belirterek, enflasyonda yüzde 48 civarında artış yaşandığını ve yıllık bazda yüzde 60'lara kadar çıkabileceğini söyledi. 2024 ortalarına kadar enflasyonun yükseliş trendine devam edeceğini öngördü.

Altın ve Dolar için Önümüzdeki Hafta ve Eylül Ayı

İslam Memiş, önümüzdeki hafta için değerli madenlerde alım fırsatlarının olabileceğini söyleyerek, altın ve doların önemli verilere bağlı olarak yükselebileceğini ifade etti. Ağustos ayı içinde ons altın için 2000 dolar üzeri ataklar beklediğini belirtti. Eylül ayına dikkat çekerek, yeni yatırım araçlarının gündeme gelebileceği tahmininde bulundu.


Ekonomist Hatice Kolçak, gram altının geleceği hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. "Gram altında şu an için herhangi bir sorun gözükmüyor. Gram altın, istikrarlı bir şekilde yoluna devam ediyor. Büyük düşüşlerin olmasını beklememelisiniz. Aksine, bu dönemleri ileride özleyebiliriz. Ons altında meydana gelebilecek küçük geri çekilmeler, uzun vadeli düşünen altın yatırımcıları için alım fırsatı olabilir. Gram altının kısa vadedeki beklentimiz, 1725 - 1730 TL seviyesini aşarak yaklaşık olarak 1750 TL seviyelerine ulaşması yönündedir. Ancak, orta ve uzun vadede 2023 yılı için hedefimiz 2 bin TL seviyesidir."

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç