İslam Memiş Ucuz Ev Hayali Kuranlara Seslendi! 10-15 Gün İçinde Açıklanacak...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İslam Memiş Ucuz Ev Hayali Kuranlara Seslendi! 10-15 Gün İçinde Açıklanacak...

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, hazine arazilerine yönelik imar düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Memiş, 10-15 gün içinde açıklanacak yeni bir pakete de dikkat çekti.

Emlak 2 Haz 2022 17:26 0
İslam Memiş Ucuz Ev Hayali Kuranlara Seslendi! 10-15 Gün İçinde Açıklanacak...

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, hazine arazilerine yönelik imar düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Memiş, 10-15 gün içinde açıklanacak yeni bir pakete de dikkat çekti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada dar gelirli ve evi olmayan vatandaşlara hazine arsalarının verileceğini ve buraya ev yapma imkanı kazanarak uygun maliyetlerle ev sahibi olabileceklerini ifade etmişti. Milyonlarca vatandaş hazine arazilerinin ne zaman satışa çıkacağını merakla beklerken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten artan ev fiyatlarına çare olması beklenen projeyle ilgili değerlendirme geldi. 

HAZİNE ARAZİLERİ KİRA VE KONUT FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

İslam Memiş, ev kira fiyatlarını düşürülmesi için başlatılan hazine arsalarının satışa çıkması konusunda değerlendirmeler yaparak öncelikle hazine arsasının ne olduğunu açıkladı. 

Hazine arazilerinin, mülkiyeti devlete ait olan taşınmazlar olduğunu, bu arazilerin belirli kurallar dahilinde vatandaşlara ya da konut yapmak üzere müteahhit, kurum ya da kuruluşlara satışının yapılacağını söyledi. 

HAZİNE ARSALARINDA TUZAĞA DÜŞMEYİN

Memiş, burada vatandaşların yanlış anladığı bir durum olduğunu, vatandaşların direkt devletten arazi satın alacakmış gibi bir düşünce içinde olduğunu söyledi. Durumun çok daha farklı olduğunu belirterek, hazine arsası satın almanın bilindiği kadar kolay olmadığını ve ortaya çıkması muhtemel dolandırıcılara karşı dikkatli olunması konusunda uyarıda bulundu. 

Değerlendirmesini bir örnekle açıklayan Memiş, bundan 20 yıl önce devletin arazisine ev, köy kurmuş ve elektrik, su gibi altyapılarını kurmuş kişilere devletin belirli bir bedel karşısında satış teklif edeceği, ancak bunun şimdiye kadar oturan kişilere söyleneceğinin altını çizerek taksitle tapu sahibi olunabileceğini aktardı. 

Konuya ilişkin bir diğer seçeneğin ise hazinenin büyük arazileri müteahhitlere ya da şirketlere satarak gelecek yoğun taleple açık artırma sistemi gelmesini beklediğini ve bu konuyla ilgili detayların hükümet tarafından açıklanacağını söyledi. 

10-15 GÜN İÇİNDE YENİ PAKET AÇIKLANACAK!

Devlet tarafından hazine arazi olarak kabul edilen bu yerlerin henüz tapu değeri olmaması nedeniyle 'sahipsiz araziler ' olarak bilindiğini, hükümetin açıklayacağı paket ile yakın zamanda buraların tapu değeri kazanmasının beklendiğini ifade etti. 

Bahsi geçen mülklerin yakın bir zamanda kamuoyuna açıklanarak halka ve konut üretmek isteyen müteahhitlere sunulacağını, böylelikle devlet tarafından buralarda ikamet eden kişilere mülkiyet hakkı doğacağını aktardı. Devletin bu tapuları uygun fiyatlarla dağıtacağına dikkat çeken Memiş, daha kırsal alanlarda bu tip hazine arazileri için ortalama 100 - 150 bin lira değer biçileceğini düşündüğünü dile getirdi. 

İslam Memiş, hazine arazileriyle ilgili ayrıntıların 10-15 gün sonra devlet tarafından açıklanacağını ve bu paket ile birlikte somut adımlar atılmaya başlanacağını söyledi. Paketle beraber hazine arazileriyle hangi devlet kurumunun ilgileneceğinin de belli olacağını, buna göre yeni yaptırımlar ya da kolaylık sağlanabileceğini aktardı. 

'' TOKİ BU YIL İÇERİSİNDE KONUT ÜRETİMİ YAPACAK"

İslam Memiş, aldığı bilgilere göre TOKİ'nin bu yıl içerisinde konut üretimi gerçekleştireceğini düşündüğünü, hazine arazilerinin kamuoyuna açılmasınında TOKİ tarafından üretilecek konutlarda rahatlık oluşturacağını belirterek, konutların devlet destekli üretilmesine bağlı olarak konut ve kira fiyatlarında düşüş olabileceğine dikkat çekti. 

DOLAR ALTINDA GÜNCEL FİYATLAR

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru 16 lira 47 kuruş seviyesinden, gram altın ise 988 lira seviyesinden işlem görüyor. 

Not: Bu haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım tavsiyesi, yatırım danışmanları ve aracı kurumlar tarafından verilen bir hizmettir. Finans7.com yatırım tavsiyesi vermez.

Finans7.com  |Ankara

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç