İslam Memiş Gram Altının Pik Yapacağı Tarihi Açıkladı!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İslam Memiş Gram Altının Pik Yapacağı Tarihi Açıkladı!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara altının gidişatına ilişkin önemli uyarılarda bulundu.

Altın 4 Haz 2022 20:19 1
İslam Memiş Gram Altının Pik Yapacağı Tarihi Açıkladı!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara altının gidişatına ilişkin önemli uyarılarda bulundu.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise gram altın fiyatındaki pik seviyesini açıkladı. ‘Öngörümde değişiklik yok’ diyen İslam Memiş, gram altının Temmuz ayında 1200 lira seviyelerini, yıl sonuna kadar da 1450 lira seviyesini göreceğini söyledi.

Bir süredir düşüşte olan altın fiyatları beklenen atağa geçti. Gram altın 990 TL seviyelerine kadar çıktı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise gram altında beklediği pik seviyeleri açıkladı. ‘Öngörüm değişmedi’ diyen İslam Memiş, gram altının Temmuz ayında 1200 lira seviyelerini, yıl sonuna kadar da 1450 liraya kadar yükseleceğini söyledi. İşte İslam Memiş’in açıklamaları…

GRAM ALTIN 1450 LİRAYA YÜKSELEBİLİR
İslam Memiş, "Yıl içinde 2 bin 150 dolar olması yönündeki öngörümde bir değişiklik yok. Mart ayında 2068 doları gören altın jeopolitik risklerden beslenirken ama bundan sonraki süreçlerde enflasyon ve resesyon riskinden dolayı yükselişlerin devam etme ihtimali var. Gram altın fiyatında da yükseliş öngörüm devam ediyor.

Özellikle temmuz ayında 1200 lira seviyesi, yıl sonuna kadar da 1450 lira seviyesi öngörümde de değişiklik yok. Bunu da hem ons altın hem de dolar/TL kurunda yaşanabilecek gelişmelere bağlıyorum. Yine temmuz aylarında döviz kurlarında yukarı yönlü atakların gelmesi muhtemel bir sonuç olacaktır. O yüzden emtia fiyatlarında yaşanabilecek geri çekilmeler yatırımcılara fırsat sunacak."dedi.

DOLAR ALTINDA GÜNCEL FİYATLAR

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru 16 lira 42 kuruş seviyesinden, gram altın ise 977 lira seviyesinden işlem görüyor. 

Not: Bu haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım tavsiyesi, yatırım danışmanları ve aracı kurumlar tarafından verilen bir hizmettir. Finans7.com yatırım tavsiyesi vermez.

Finans7.com  |Ankara 

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Altın almalımı