İslam Memiş En Fazla Yükselecek Olan Yatırım Aracını Açıkladı!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İslam Memiş En Fazla Yükselecek Olan Yatırım Aracını Açıkladı!

Piyasa ve yatırım ile ilgili yaptığı yorum ve analizlerle herkesin takip ettiği isim olan İslam Memiş, en fazla yükselecek olan yatırım aracını açıkladı! İşte haberin detayları...

Altın 28 Mart 2024 1
İslam Memiş En Fazla Yükselecek Olan Yatırım Aracını Açıkladı!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yatırım araçları açısından belli bir bant aralığına sıkışan hafta için yeni değerlendirmelerde bulundu. Memiş, sürpriz bir şekilde gram altını işaret etmeyerek, 'Kesinlikle alırdım' dediği emtiayı açıkladı.

Memiş, "Bu hafta sakin seyirde, iyimser hafta geçireceğimizi ifade etmiştim. Hem küresel hem yurt içi piyasalarda önemli bir veri yok demiştim. Hatta sıkıcı bir hafta bile olabilir demiştim, öyle bir hafta. Yatay, dalgalı seyir var. Belli bant aralığına sıkışmış enstrümanlar var. Borsa İstanbul 100 Endeksi 8886 puanda. Yüzde 1'lik tepki yükselişi var. Aşağı yönlü hareketlerde 8749 puana kadar gerileme gördük. 8750, 8600 ve 8400 destek seviyelerini söylemiştik. İlk destek seviyesini test etti. 9400 puan üzeri kırılamadıkça buradaki satış baskısı devam edecektir" dedi.

Altın dolar bugün ne kadar? Altın dolar 30 Mart 2022 Çarşamba günü kaç TL?  - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Döviz kuruna değinen İslam Memiş, "Dolar TL kuru 32.68 lirada. Yine güçlü duruşunu korumaya devam ediyor. Serbest piyasalarda 32.60 lira seviyesinde bir kur var. Makas aralıkları biraz daha azaldı. Makas aralıkları normalleşecek, işçilikler azalacak uyarılarım vardı. Bu azaldı. 1 lira fark vardı, şu anda 30 kuruş, 40 kuruşa kadar düştü. İçeride dövize bir talep yok. Birinci etken bu. Çünkü yüzde 51 politika faizi karşısında herkes dolarını bozduruyor, faize geçiyor. Nemalanmayı kaçırmak istemiyorlar. Matematiksel olarak doğru bir şey yapıyorlar. Mevduat faizi şu anda en fazla getiri sağlayan enstrüman. Yüzde 60 faiz artık sürpriz olarak algılanmayacak. Seçimden hemen önce sürpriz bir kararla 500 puanlık faiz artışı oldu. Bu mod onları sevindirebilir. Merkez Bankası hamleleri tahmin edilemiyor türünde düşünce olabilir ama bence bunlar yanlış. Öngörülebilirlik ne kadar çok olursa, içeride ve dışarıda yatırımcıların güveni artar. Aksine güven gider" diye konuştu.

"1 MİLYON TL PARAM OLSA YÜZDE 75'İ İLE ONU ALIRDIM"

İslam Memiş, altın fiyatlarını değerlendirdi, 1 milyon TL'si olması durumunda yatırım yapacağı emtiayı açıkladı:

"Ons altında 2186 dolarda. 2160 dolar test edildi. Hızlı toparlanma oldu. Bu yükselişler devam etmeyecek. Geniş bant aralığına odaklandım. Bu 2125 ve 2225 dolar aralığı. 2223 dolar seviyesi geçen hafta test edildi, bu hafta gerileme gördük. Burası tekrar direnç burası. Ons altını takip edenler 2125 - 2225 doları takip etmeli. Gram altın TL serbest piyasalarda 2412 lira. Ons altının bu kadar yükselmesine rağmen gram altın yükselmiyor. Gram altın 2470 lirada. İşçilikler normalleşiyor, bunu ifade etmiştim. Önümüzdeki 15 gün boyunca yatay seyiri ifade etmiştim. Benim param var, bu seviyeden alır mıyım? Yüzde 50 gram altın alırdım, yüzde 50'sini bekletirdim. 3000-3500 beklentimiz devam ediyor gram altında.

Gümüş, forvet oyuncu oluyor! - Ekonomim

24.45 dolar ons fiyatı var gümüşün. 25.37 lirada da bir gram gümüş var. Bu seviyeden elimde 1 milyon TL var, yarısıyla gram gümüş alır mısınız diye sorarsanız, yüzde 75'i ile alırım diye cevap veririm. Rasyo yüksek, benim paramla bana oldukça ucuz geliyor gümüş."

Paylaşılan bu haber Finans7.com tarafından yatırım tavsiyesi değildir!

Altın, dolar, euro ve borsanın günlük durumlarından anında haberdar olmak istiyorsanız; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 25 Gün Önce
al o zaman yalancı herf