İslam Memiş, Borsa ve Gram Altın Tahminlerini Açıkladı: Bu İki Tarihe Dikkat
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İslam Memiş, Borsa ve Gram Altın Tahminlerini Açıkladı: Bu İki Tarihe Dikkat

Altın fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. İslam Memiş yaptığı açıklamada borsa ve altın tahminlerini verdi.

Altın 6 Eylül 2022 19:37 0
İslam Memiş, Borsa ve Gram Altın Tahminlerini Açıkladı: Bu İki Tarihe Dikkat

Borsada ciddi yükseliş sonrası tahmin geldi.

Piyasa uzmanı İslam Memiş bir son dakika açıklamasında bulundu. Enflasyon verileri ve rekor kıran Borsa ile ilgili açıklamalarda bulunan Memiş, rallilerin bir düzenleme habercisi olabileceğini söyledi. Buna ek olarak TCMB'nin yaptığı faiz indirimi de yeni bir düzenlemenin habercisi olacak.

Senelik enflasoynun yüzde 80'i aştığını, bunun açıklandığı gün borsanın rekor kırmasını değerlendiren Memiş, yüzde 3 ya da 4 civarında bir kar satışı olabileceğini söyledi ve Eylül ayınbda yeni rekorların geleceğini söyledi. Seçim sürecine girildiği ve seçim ekonomisi modeline geçtiğimizi söyleyen MEmiş , seçim sürecinde olduğumuz için kurdaki baskılamanın yata, borsanın ise ralli içinde olacağını söyledi. Memiş yaptığı açıklamada, “Seçim sürecinde olduğumuz için seçim ekonomisi modeli kurdaki baskılanma yatay süreç borsadaki ralliler içerideki bir düzenlemenin habercisi olabilir. Merkez Bankası’nın yaptığı son indirimde bunun habercisi olabilir. Hem dolar kuru yüksek hem faiz indirimi var ama borsa rekor kırıyor. İçerideki yatırımcıların dışarıdaki yatırımcılarla desteklenmesi gerekiyor. İçerideki yatırımcılar kısa vadeli pozisyon almayı çok seviyor. Türkiye’nin seçim ekonomisi modeline geçtiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

TÜM GÖZLER KRİTİK FED KARARI

Tüm dünyada gözlerin Fed faiz kararına çevrildiğini söyleyen MEmiş, doların yükseldiğini, altın gümüş ve euroda aşağı yönlü seyir olduğunu söyledi. Yüksek doların risk oluşturduğunu söyleyen Memiş, “Fed, 20-21 Eylül’de faiz kararını açıklayacak. Ons altın fiyatı dar bant aralığında sıkıştı.  1.700 ila 1.720 dolar aralığında hareket ediyor. Fed’in faiz artırımı ile 1.680 dolara kadar geri çekilme olabilir, gram altın düşebilir. Makas aralığından dolayı gram altının 1.000 lira altına sarkmalar mümkün olmayabilir.” dedi.

GRAM ALTIN NE OLUR?

Gram altın hakkında da açıklama yapan İslam Memiş, “Gram altın makas aralığından dolayı 1.000 liranın altına düşmesi mümkün değil. Ons altın Fed etkisiyle 1.680 dolara kadar düşebilir” ifadelerini kullandı.

BORSADA FIRSATI KAÇIRMADILAR

Borsada rekor seviyelerin görülmesini değerlendiren İslam Memiş, iki hafta önce yabancı para girişinin ciddi seviyelerde yükseldiğini söyledi ve “Yabancı yatırımcı bu fırsatı kaçırmak istemedi. Diğer taraftan içeriden desteklenen bir TL var. Eylül’de borsada hem dip hem de zirveler göreceğiz. 3.000 altına sarkmalar olabilir ama borsanın yoluna devam etmesi için bu teknik düzetmeyi yapması gerekir. Kar satışı mutlaka gelecektir. Yüzde 3 ila yüzde 4 kar satışları olabilir. Borsa tarafındaki artış devam edebilir bir süre daha. Bu artışlar ayrıca bir takım çalışmaların habercisidir.” ifadelerini kullandı.

YILDIRIMTÜRK'TEN GRAM ALTIN TAHMİNİ

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk altın ile ilgili yaptığı son dakika açılamasında  “Boğalar, piyasaların düşmesini istemiyorlar bunun için de zaman zaman alış yapıyorlar. Aynı şekilde ayılar da faizi ve güçlü doları kullanarak altını baskılamaya çalışıyorlar. Böylelikle de özellikle ons altın 1700 doların altına pek düşmüyor. Diğer taraftan fonlardan bir miktar alımlar var. O da fiyatları baskılayarak gerçekleştirilen alımlar. İçeride ise enflasyondaki yükselişlerin devam ediyor olması, TL'nin erimesine karşılık vatandaşın altına yöneldiğini görüyoruz. İşlem hacimlerinin çok yüksek olmaması ile beraber altında bir hareketlilik var.” dedi ve yükselişin süreceğini söyledi.

FED KARARI NE ZAMAN? İŞTE TARİHİ

Fed faiz kararı 21 Eylül tarihinde açıklanacak. 13 Eylül'de de ABD enflasyonu açıklanacak. Enflasyonun düşük gelmesi durumunda altında yön yukarı olur.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7, borsa , hisse, emtia, döviz, kripto paralar konusunda herhangi bir yatırım tavsiyesi vermez. Sadece bilgilendirir. Yatırım tavsiyesi hizmeti, yatırım danışmanları, yatırım uzmanları ve portföy yönetim şirketleri ile aracı kurumlar tarafından verilen bir hizmettir.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç