İslam Memiş Altın Fiyatları İçin Tarih Verdi! Yükseliş Devam Edecek Mi?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İslam Memiş Altın Fiyatları İçin Tarih Verdi! Yükseliş Devam Edecek Mi?

Piyasa uzmanı İslam Memiş'ten büyük düşüş tahmini geldi.

Altın 14 Haz 2022 17:17 0
İslam Memiş Altın Fiyatları İçin Tarih Verdi! Yükseliş Devam Edecek Mi?

Piyasa uzmanı İslam Memiş'ten büyük düşüş tahmini geldi.

Altın fiyatlarında ki hareketlilik devam ediyor. Son iki haftadır yükselişine devam eden gram altın şuan 1.010 TL civarında seyrediyor. Gram altındaki yükseliş sonrasında uzmanlardan yeni tahminler ve yorumlar geliyor. İslam Memiş değişen altın kuru için bomba tahminlerde bulundu.

ABD’nin 75 baz puan faiz artırımının beklendiği bu günlerde ons altın fiyatlarında karara istinaden oynaklıklar yaşanıyor. Döviz ve kıymetli madenler konusu üzerinde değerlendirmelerde bulunan ünlü ekonomist İslam Memiş, dolar için dip seviyeleri karşı uyardı. Tarih verdi ve piyasalardaki beklentilerini açıkladı.

Ekotürk’e altın ve dolar değerlendirmesi yapan İslam Memiş, ‘’Ekonomik paketle birlikte ben döviz kurlarında önümüzdeki 1 ay içinde sert bir gerileme beklediğimi söyleyebilirim. Dolar kurunda 17.80, gram altında 1.050'yi telaffuz ediyorum ama buna rağmen kişisel tercihim tüm varlıklarımı TL'ye çevirdiğimi söyledim. Zararsız olarak da tekrar dönebilme şansımın 1-2 ay sonra olacağını düşünüyorum’’ açıklamasını yaptı.

İslam Memiş'in Ekotürk kanalındaki değerlendirmeleri şöyle: 

-Ekonomik paketle birlikte ben döviz kurlarında önümüzdeki 1 ay içinde sert bir gerileme beklediğimi  söyleyebilirim. Dolar kurunda 17.80 gram altında 1050'yi telaffuz ediyorum ama buna rağmen tüm varlıklarımı TL'ye çevirdiğimi söyledim. Zararsız olarak da tekrar dönebileceğimi 1-2 ay sonra düşünüyorum.

-Dolar TL kurunda 17.80'i bekliyor olacağım, gram altında 1050'yi bekliyor olacağım. Bu rakamları da nisan ayında sık sık paylaşıyordum. Kişisel tercihimle birlikte, özellikle Türkiye'deki sıcak para akışının şu anda gelebileceğini ve tedbirlerin kur üzerinde etkili olacağını da tahmin ediyorum.

-En iyimser rakamın 15.88 lira, gram altın TL'de 950 lira, gümüş gram fiyatında 11.50 olarak görüyorum. Ben burada da tekrar kişisel tercihlerimi, varlıklarımı korumak için korumuş olacağım.

-Haziran ayı sonuna kadar yeni paket açıklanmazsa yeni seviyeleri konuşabiliriz. Ben bu ay sonuna kadar Cumhurbaşkanının bizzat açıklayacağı paketle birlikte biraz daha yataylaşan bir piyasa ihtimalini görmemizin kuvvetli olacağını düşünüyorum.

DOLAR ALTINDA GÜNCEL FİYATLAR

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru 17 lira 26 kuruş seviyesinden, gram altın ise 1.010 lira seviyesinden işlem görüyor. 

Not: Bu haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım tavsiyesi, yatırım danışmanları ve aracı kurumlar tarafından verilen bir hizmettir. Finans7.com yatırım tavsiyesi vermez.

Finans7.com  |Ankara 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç