İslam Memiş Açıkladı: İşte Gram Altın Fiyatının PİK Yapacağı Tarih
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İslam Memiş Açıkladı: İşte Gram Altın Fiyatının PİK Yapacağı Tarih

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş yaptığı son dakika açıklamasında gram altın fiyatının pik yapacağı tarihi kamuoyuna açıkladı.

Altın 1 Mayıs 2022 17:40 0
İslam Memiş Açıkladı: İşte Gram Altın Fiyatının PİK Yapacağı Tarih

Ramazan Bayramı'ndan önce İslam Memiş 'ten altın fiyatları hakkında son dakika açıklaması geldi. Altın alacak, alan ve almayı düşünen vatandaşlara önemli uyarıda bullunan İslam Memiş, 4 Maysı tarihini işaret etti. 

Son dönemlerde altın fiyatları ile ilgili yaptığı tahminler ve yorumlarla adından çokça söz ettiren İslam Memiş bir son dakika açıklamasında bulundu. Memiş yaptığı açıklamada küresel piyasalarda yaşanan dalgalanmaları değerlendirdi ve bayramdan sonra altın düşer mi yüükselir mi sorusuna yanıt verdi. 

 

Amerikan MerkeZ Bankası'nın 4 Mayıs günü alacağı faiz kararının altın fiyatları için çok kritik öneme sahip olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Memiş , altın fiyatlarında ezberin bozulacağını sözlerine ekledi. 

 

Altında , Nisan ayında 4 defa alım fırsatı olduğunu söyleyen İslam Memiş, bunu değerlendirenlerin kar edeceğini söyledi. Altında 900 liranın altının kalıcı olmayacağını daha önce söyleyen Memiş, bu seviyeinin altının görldüğü zaman alım yapılması gerektiğini söyledi.Bu durummun Nisan ayı içinde 4 defa yaşandığını,son alım fırsatının ise henüz geçen hafta yaşandığını söyleyen Memiş, Mayıs ayında sert hareketler görülebilceğini söyledi. 

 

Dolar kurunun , Fed krarı sonrası daha da yükseleceğini söyleyerek sözlerini sürdüren Memiş, bayramdan sonra vatandaşlar nelerin beklediğini söyledi. Memiş açıklamasında, "Türkiye olarak biz bayram tatili sürecine giriyoruz. 5 Mayıs Perşembe günü bizim için ilk işlem günü olacak. Perşembe günü piyasalarda Fed faiz kararına bağlı olarak gerilmeler olacak. Fed’in 50 baz faiz artırımı neredeyse kesinleşti. Ancak bazı Fed üyelerinin 75 baz puan artışı ile ilgili açıklamaları küresel piyasalarda hareketliliğe neden oldu. Bu durum bize Fed’in manipülasyonlarla piyasayı yönlendirdiğini gördük.'' dedi. 

 

Fed'in faiz kararı hakkında da konuşan Memiş, ''Fed faiz kararı sonrasına dikkat etmemiz gerekiyor. Amerikan Merkez Bankası faiz kararı sonrası ezberler bozulacak demiştim. Fed 50 baz puan artırdığında altın başta olmak üzere emtia fiyatlarında baskılanma olacak algısına karşı uyarmıştım. Daha önce de belirttiğim gibi 3-4 Mayıs’ta gerçekleşecek Fed faiz kararı sonrası ezberler bozulacak.'' ifadelerini kullandı.

ALAMAYANLAR NE YAPACAK?

Nisan ayındaki alım fırsatını kaçıranlar için 3 ay bekleme sözüne karşılık 900 ile 915 lira bandından alım yapılabileceğini söyleyen Memiş, Temmuz ayında altın fiyatlarının pik yapacağını söyledi. İslam Memiş açıklamasını, ''BDDK bankaların fx işlemlerini durdurdu. Bu günlük al-sat ile kazanç sağlayanların önünü geçti. Bu durum günlük alım satım ile kazanmak isteyen yatırımcının merdiven altı ve lisansız şirketlere yönelmesine neden olabilir. Lisanssız kaldıraç işlemi yapan şirketlere yönelmeyin. Buradan işlem yaparsanız bir sabah paranızın buhar olduğunu görebilirsiniz. BDDK internet sitesinden lisans sahibi olan şirketlere bakabilirsiniz. Bu şirketlerden alım satım yapabilirsiniz.'' şeklinde sonlandırdı.

 

Fed faiz kararı önümüzdeki 4 Mayıs Çarşamba günü açıklanacak. Saat 21.'da açıklanacak faiz kararından bildirimle haberdar olmak için finans7.com mobil uygulamamızı indirin.

 

Haberdeki bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç