İslam Memiş Açıkladı: Ay Sonunda Altın 2.150 TL Olacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İslam Memiş Açıkladı: Ay Sonunda Altın 2.150 TL Olacak

Altınla ilgili yaptığı yorum ve analizlerle herkesin takip ettiği isim olan İslam Memiş, altının ulaşacağı rakamı açıkladı! İşte haberin detayları...

Altın 8 Şubat 2024 22:49 0
İslam Memiş Açıkladı: Ay Sonunda Altın 2.150 TL Olacak

Altın piyasasında gerçekleşen son fiyatlamalar altın yatırımcısını kararsız bir halde bırakıyor. 2024 yılının altın yılı olacağı söylenmişti ama bu şekilde fark yaratan bir fiyatlama henüz gerçekleşmedi. Ons altında son fiyat 2.032 dolar olurken kuyumcular ise gram altını 2.070 TL’den satmaya devam ediyorlar. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın fiyat tahminlerine ilişkin yeni değerlendirmelerde bulundu.

UZUN VADE UYARISI

Altın yatırımcısının kısa vadeli düşünmemesi gerektiğini belirten İslam Memiş, “Altın yatırımcısı bir defa yapmış olduğu yatırımına kısa vadeli bakmaması gerekiyor. Devir kısa vadede al-sat yaparak para kazanma devri değil. Altın size para kazandırsın istiyorsanız uzun vadeli bakacaksınız. Yıllık verilere bakın altın en çok kazandıran yatırım araçlarından birisi olmuş. 2022’de böyleydi, 2023’de de böyleydi ve 2024’te de böyle olacak. Yatırım sepetinizin bir kısmı mutlaka altın olsun.” dedi.

ABD verilerinin pozitif gelmesiyle birlikte geçtiğimiz hafta bir miktar  gerileyen ons altın haftaya pozitif başladı.

GRAM ALTIN FİYAT BEKLENTİSİ

Altın fiyatları için de değerlendirme yapan İslam Memiş, “gram altından yola çıkarsak beklentimiz şu anda 2.090 TL hedefinin gerçekleşmesidir. Ardından 2.150 TL ikinci fiyat hedefi olacak. Öncelikle bu 2.090 barajının kalıcı olarak aşılması gerekiyor. Bu seviyeyi Şubat ayında görürüz ama 2.150 TL bu ay gelir mi ondan emin değilim. Ancak ay sonu itibariyle 2.150 TL’ye yaklaşmış bir gram altın ile karşılaşabiliriz. Herkes planlamasını buna göre yapmalı.” ifadelerini kullandı.

ALTIN ALIRKEN DİKKAT!

Altın almak isteyenlere de uyarı yapan İslam Memiş, “Bugüne kadar altın almamış olan veya eline para geçen ve bunu altında değerlendirmek isteyenler var. Onlar eğer altın almaya karar vermişseler dikkatli olmalılar. Fiziki altın yatırımı yapacak olanlar işçilik maliyeti fazla olan altın çeşitlerinden kaçınmaları gerekir. İşçilik maliyeti devreye girerse kazancınız azalır. Çeyrek altın, tam altın alırsanız paranızın bir kısmı işçiliğe gider. Kesme altın denilen altın bunun en ucuz yoludur. Orada işçilik maliyeti yoktur. Ancak bunu tanıdığınız, bildiğiniz ve güvendiğiniz kuyumculardan talep edin. Her işte olduğu gibi bu konuda da art niyetlilerle karşılaşabilirsiniz.” şeklinde konuştu.

Altın Haberleri | Son Dakika Altın Haberleri

Paylaşılan bu haber Finans7.com tarafından yatırım tavsiyesi değildir!

Altın, dolar, euro ve borsanın günlük durumlarından anında haberdar olmak istiyorsanız; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç