İslam Memiş Açıkladı: Altın Yarın Düşebilir!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İslam Memiş Açıkladı: Altın Yarın Düşebilir!

Altınla ilgili yaptığı yorum ve analizlerle herkesin takip ettiği isim olan İslam Memiş, altınla ilgili güncel yorumlarını paylaştı! İşte haberin detayları...

Altın 20 Nisan 2024 0
İslam Memiş Açıkladı: Altın Yarın Düşebilir!

Nisan ayıyla birlikte altın, beklenmedik bir yükseliş serisine girişerek yatırımcılarını sevindirdi. ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimleri konusunda gecikme yaşanacağı endişesiyle tartışma konusu haline gelen ons altın, jeopolitik risk faktörünün artmasıyla hızla değer kazandı.

Altın rekora doymuyor! Gram altın ne kadar? Çeyrek altın ne kadar?

Özellikle Orta Doğu'da tırmanan gerilimler, kripto ve geleneksel varlıklara yatırım yapan milyonlarca kişiyi altın piyasasına yönlendirdi. Piyasaların olası bölgesel çatışmaları erken fiyatlamasıyla altın, xauusd paritesinde geçtiğimiz hafta 2431 dolar bandına ulaşarak dikkatleri üzerine çekti.

ALTINDAKİ YÜKSELİŞ NE KADAR SÜRECEK?

Ancak, yatırımcıları endişelendiren bir soru da var: Bu yükseliş ne kadar sürecek? Piyasa uzmanı İslam Memiş, konuya açıklık getirdi. Kapalıçarşı piyasalarının nabzını tutan Memiş, altın fiyatlarındaki yükselişin organik olmadığını ve jeopolitik risklerden kaynaklandığını belirtti. Bu nedenle, teknik düzenlemeler ve kar satışlarının altın fiyatlarında büyük geri çekilmelere neden olabileceğini vurguladı.

DÜŞÜŞ TRENDİ YARIN BAŞLAYABİLİR

Memiş'in uyarısına göre, belki de yarın başlayacak ve haftalarca sürebilecek bir düşüş trendi yaşanabilir. Ancak, savaş ihtimalinin azalması ve tarafların sakinleşmesi durumunda altında teknik bir düzenleme bekleniyor. Memiş, ons altın için 2200 dolar seviyesinin güçlü bir destek oluşturduğunu ancak kademeli düşüşlerle mevcut seviyelerden yaklaşık 200 dolarlık bir düşüş yaşanabileceği öngörüsünde bulundu.

Altın nedir? Altın madeni neden değerlidir? Altına yatırım yapmak riskli  midir? - Son Dakika Ekonomi,Türkiye Haberleri | Cumhuriyet

Öte yandan, fiziki altın alımında dikkat edilmesi gereken noktalar da var. Memiş, gösterge kur ile fiziki altın arasındaki farklılıklara dikkat çekiyor. Özellikle çeyrek ve yarım altın gibi ürünlerde yüksek işçilik bedelleri ödenmesinin kaçınılması gerektiğini vurguladı. Bu nedenle, sarrafiye grubu altın türlerinden uzak durmanın önemli olduğunu belirterek, tercihin gram altından yana kullanılması gerektiği önerisinde bulundu.

Paylaşılan bu haber Finans7.com tarafından yatırım tavsiyesi değildir!

Altın, dolar, euro ve borsanın günlük durumlarından anında haberdar olmak istiyorsanız; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç