İslam Memiş Açıkladı: Altın Almak mı Mantıklı Satmak Mı?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İslam Memiş Açıkladı: Altın Almak mı Mantıklı Satmak Mı?

Altınla ilgili yaptığı yorum ve analizlerle meşhur olan Memiş, altın almak mı mantıklı, satmak mı sorusuna cevap verdi! İşte haberin detayları...

Altın 17 Ara 2023 17:51 0
İslam Memiş Açıkladı: Altın Almak mı Mantıklı Satmak Mı?

Yatırımcının güvenli limanı altının yükselişi devam ediyor. 

Geçen haftayı rekorla kapatan altın, birikimini bu yönde yapanların yüzünü güldürüyor. 

Hal böyle olunca, uzun ve kısa vadeli yatırımcılar, son dakika altın fiyatlarını ve piyasaların durumunu merak ediyorlar. Yeni yıl öncesi dolar, euro ve altın fiyatlarındaki değişiklik anbean takip ediliyor.

Altın fiyatlarında hareketlilik devam ediyor. ABD'den gelen olumlu  verilerin ardından ons altın uzun süredir görmediği seviyelere geriledi.  Ons altın 1893 dolara kadar düşüş gösterdi.

2024 öncesi yatırımlarına yön vermek isteyenler sürekli olarak rekor tazeleyen altın karşısında ne yapması gerektiğini bilmiyor. Bu konuda yatırımcıların kafasında 'Altın alınmalı mı satılmalı mı?' gibi bir soru geliyor. 

Her hafta rekor tazeleyen gram altın cuma günü 1.977 lira seviyesini gördü. Yarın (pazartesi) piyasaların yeniden hareketlenmesi ile birlikte gram altın fiyatının nasıl seyredeceği ise merak konusu. 

ALTIN ALMAK MI, ALTINI SATMAK MI GÜLDÜRECEK?

Uzun vadeli yatırımcısına hep kazandırdığı söylenen altının 2024'te nasıl bir grafik izleyeceğine dair beklenen açıklamayı, Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yaptı. 

Memiş, 'Yıla 1.115 lira seviyesinden başlayan gram altın fiziki tarafta Kapalıçarşı piyasasında veya kuyumcularda 1.977 lira seviyesine kadar yükselerek yine 2023 yılının şampiyonu olan en fazla kazandıran yatırım aracı oldu' dedi.

Yeni yılda altın alıp satmak isteyenlerin ne yapmasını gerektiğini de söyleyen Memiş, '2024 yılında yine her ay düzenli olarak rekor tazeleyen bir gram altın karşımızda olacak.

Çeyrek altın kaç TL oldu? 21 Kasım 2023 güncel altın satış fiyatları - Son  Dakika Ekonomi Haberleri | NTV Haber

2024 yılındaki 2.700 lira seviyesiyle alakalı beklentim devam ediyor. Özellikle gram altın yatırımcısı 2.000 lira seviyesinin altındaki rakamsal değerleri alım fırsatına çevirebilir.

"ACELE ETMEYİN"

Elinde altın bulunduran yatırımcısı da satmak için acele etmemeli. Gram altındaki bu yükselişler yine devam edecek.' ifadelerini kullandı.

Paylaşılan bu haber Finans7.com tarafından yatırım tavsiyesi değildir!

Altın, dolar, euro ve borsanın günlük durumlarından anında haberdar olmak istiyorsanız; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç