İŞKUR'dan İşsizlere 3972 TL Maaş: İşte Başvuru Şartları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İŞKUR'dan İşsizlere 3972 TL Maaş: İşte Başvuru Şartları

İŞKUR'dan işsizlere işsizlik maaşı açıklaması geldi. Yapılan açıklamada şartları taşıyanlara 3972 lise maaş ödeneceğine yer verildi.

Ekonomi 26 Mayıs 2022 23:20 7
İŞKUR'dan İşsizlere 3972 TL Maaş: İşte Başvuru Şartları

İşsizlere İŞKUR'dan 3972 TL maaş.

Türkiye İş Kurumu resmi internet adresi üzerinden bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada kendi isteği dışında işsiz kalan vatandaşlara işsizlik ödeneği yapılacağına yer verildi. "Sigortalı işsizlere yasada belirtilen şartları taşımaları halinde işsiz kaldıkları dönem için belirli süre ve miktarda yapılan ödemedir." ifadeleri ile tanımlanan işsizlik ödeneği için adayların bazı şartları taşıması gerekmektedir.

SADECE MAAŞ DEĞİL

İşsizlik ödeneği almaya hak kazanan kişilere sadece işsizlik ödeneği değil bunun yanı sıra aşağıdaki destekler de verilir:

  • Genel Sağlık Sigortası Primleri
  • Yeni bir iş bulma
  • Meslek geliştirme, edindirme ve yetiştirme eğitimi

KİMLERE İŞSİZLİK MAAŞI ÖDENİR?

İşsizlik maaşı almak için vatandaşların bazı şartları taşıması gerekmektedir. İşsizlik maaşına başvuru yapabilmek için vatandaşların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak: Bir kişi kendi isteği dışında işsiz kaldığında ona işsizlik maaşı verilir. İstifa eden kişiye işsizlik maaşı verilir.

Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak: İşten çıkmadan önceki 120 gün boyunca çalışmış, sigortası yatmış olmak.

Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak: İşten çıkarılan kişinin son 3 yıl içinde en az 600 gün sigortası yatmılması gerekmektedir.

Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak: Bir kişi işten çıkarıldıktan sonra 30 gün içinde başvuru yapmak zorundadır. Başvuru yapmayan , işsizlk maaşı alma hakkını kaybeder.

NE KADAR MAAŞ VERİLİR?

İşsizlik maaşı tablosu şu şekilde açıklandı:

İşsizlik maaşı ödenecek süreler ise şu şekilde:

- 600 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 180 gün,

- 900 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 240 gün,

- 1080 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 300 gün,

BAŞVURU

Başvurular İŞKUR'a yapılmaktadır. Başvuru yapmak için kimliğinizle İŞKUR'a , işten çıktıktan sonra 30 gün içinde gitmeniz gerekmektedir. 

ŞARTLAR ESNETİLSİN

İşsizlik maaşından faydalanmak için adayların bazı şartların esnetilmesi talebi var. Adaylar sigorta süresi konusunun esnetilmesini ve 120 gün şartının değişmesin istyor. 

ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLERE İŞSİZLİK MAAŞI BAĞLANSIN TALEBİ

Üniversiteden mezun olan adaylar , iş bulana kadar kendilerine maaş bağlanmasını talep ediyor. Sizce üniversiteden mezun olan gençlere işsizlik maaşı bağlanmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (7)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Herkesin işsizken işsizlik maaşı alma hakkı olmalı bence ençok öğrencinin hakkı okumakta zor yaşamakta
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Gelecek kaygısı harap etti bizi umarım bi imkan iyileşme olur işsizim 2 üniversite bitecek 3 e de başvuru yaptım vasıfsız kaldık durum çok vahim
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ocak ayından beri kaçıncı başvuru yaptım ama nafile ve kaç aydır işsizim. Şimdi askere gideceğim 5 kuruş para yok ne yapcam orda hadi bakalım ama söz konusu mülteci olunca her türlü destek var kendi ülkemizde asıl mülteci biz olduk ...
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Maas vericeklerine is imkani yaratsinlar Yaslanmis emekli. Memurlarini cikar sinlar genc kisiler is imkani saglasinlar
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sigortasız işçiler veyahut sigortasız işsizler bok yesin adeletiniz batsın