İŞKUR'dan İşsizlere 1668 TL İşe Başlama Desteği
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İŞKUR'dan İşsizlere 1668 TL İşe Başlama Desteği

İşsiz vatandaşlara Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan 1668 TL'lik destek ödemesi açıklaması geldi. İşe başlama ödeneğinin detayları yazımızda.

Son Dakika 17 Nisan 2022 10:11 0
İŞKUR'dan İşsizlere 1668 TL İşe Başlama Desteği

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı ve iş arayan gençlere para yardımı yapılacağına yer verildi.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, farklı başlıklar altında vatandaşlara destek ödemeleri yapmaktadır. Bu destek ödemelerine baktığımızda gıda, nakdi yardım ve yakacak gibi yardımların yapıldığı görülmektedir. Bu destekler arasında en dikkat çekeni ise işe başlama ücreti oldu. Aile Bakanlığı, işsiz olduğunu İŞKUR'a bildiren ve sosyal güvenceli bir işe giren vatandaşlara tek seferliğine 1668 lira destek ödemesi yapıyor. Söz konusu destek, vatandaşlara senede bir defaya mahsus şekilde veriliyor. İŞKUR tarafından bir işe yönlendirilen ve iş görüşmesine gidenlere verilen bu destek ödemesi hakkında detaylı bilgi ise şu şekilde:


İŞ BULMAK İSTEYENLERİN UMUDU İŞKUR AMA...

İş bulmak isteyen vatandaşların umudu İŞKUR. Vatandaşlar İŞKUR resmi sayfasına ve İŞKUR bölge müdürlüklerine müracaat ederek iş bulmaya çalışıyor. Şu anda 100 binden fazla açık pozisyon için Türkiye geneli personel alımı başvuruları alınırken bu işlere başvuru yapan vatandaşlar için bir destek ödemesi yapılacağı açıklandı.


İŞSİZLERE İŞE BAŞLAMA DESTEĞİ

Aile Bakanlığınca yapılan açıklamada , İşe Başlama Yardımından faydalanmak isteyen vatandaşların aşağıdaki şartları taşıyor olması gerektiğinin altı çizildi:


  • 3294 sayılı Kanun kapsamındaki düzenli sosyal yardım programlarından yararlanan hanelerde ikamet edenler arasından; 18-55 yaş arasında olup Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca çalışabilir olarak değerlendirilerek İŞKUR’a bildirilen ve sosyal güvenceli bir işe yerleşen sosyal yardım yararlanıcıları
  • İŞKUR tarafından iş görüşmesine yönlendirilen sosyal yardım yararlanıcılarından sosyal güvenceli bir işe başlayanlar.


ÖDEME NE ZAMAN YAPILIYOR?

Sosyal yardım alan vatandaşlardan İŞKUR'a başvuru yapıp iş görüşmesine giden ve işe alınan personellere verilen işe başlama desteği için vatandaşların 60 günlük başvuru süresi bulunmaktadır. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi üzerinde yapılan incelemede, Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarında işe başlama bilgisi görülen sosyal yardım yararlanıcıları 60 gün içerisinde yararlanabilir." ifadelerine yer verildi.


NE KADAR DESTEK ÖDEMESİ VAR?

Aile Bakanlığı tarafından verilen bu desteğe başvuru yapan ve almaya hak kazanan vatandaşlara brüt asgari ücretin 1/3'ü kadar destek ödemesi yapılır. Brüt asgari ücret 2022 yılı için 5 bin 4 lira olarak belirlenmişti. Buna göre hesaplama yapıldığında vatandaşlara 1668 liralık tek seferlik ödeme yapılacaktır.


Söz konusu desteğe başvuru için kimlik yeterlidir. SYDV'lere giderek müracaatınızı yapabilirsiniz.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç